Cel puțin 29 de persoane au murit în Mexic atunci când un autobuz cu pasageri a ieșit de pe un drum de munte și s-a prăbușit într-o rîpă. Potrivit Reuters, incidentul s-a produs miercuri, 5 iulie, în statul Oaxaca, situat în sudul țării.

Conform informațiilor preluate de AFP, procurorul de stat, Bernardo Rodriguez Alamilla, a declarat prin telefon: „La 12 ore de la începutul operațiunilor de salvare, avem 29 de persoane decedate și 19 rănite”.

- Continuarea după publicitate -
Sursa foto: Gulf News

Imaginile surprinse la fața locului arătau că autobuzul era răsturnat și avariat, în timp ce echipele de salvare lucrau în apropiere. Printre victime se numără 15 femei, dintre care două au decedat în timpul acordării primului ajutor, precum și 13 bărbați și un copil.

Primul raport oficial indica 27 de persoane decedate și 17 rănite. S-a inițiat o anchetă pentru a determina cauza accidentului, iar primele indicii sugerează o defecțiune mecanică.

Cel puțin șase dintre răniți erau în stare gravă și inconștienți atunci când au fost transportați de urgență la spital, conform agenției de protecție civilă.

- Continuarea după publicitate -

Autobuzul, care aparținea unei companii de transport locale, a plecat din capitala Ciudad de Mexico marți seara și se îndrepta spre orașul Santiago de Yosondua, conform autorităților locale.

Sursa foto: Gulf News

Un oficial de stat, Jesus Romero, a declarat într-o conferință de presă: „Șoferul vehiculului a pierdut controlul și, din păcate, acesta a căzut într-o râpă adâncă de peste 25 de metri”.

Compania de transport care opera autobuzul oferă un serviciu zilnic din Ciudad de Mexico, conform spuselor sale.

Pasagerii răniți au fost transferați la spitalele din zonă, în timp ce echipele de urgență au recuperat cadavrele celor decedați, a adăugat Romero.

Accidentul a avut loc în Magdalena Penasco, un oraș situat într-o zonă montană, caracterizată de comunități izolate, drumuri sinuoase și râpe abrupte.

- Continuarea după publicitate -
Sursa foto: Gulf News

Guvernatorul statului Oaxaca, Salomon Jara, și-a exprimat regretul pentru accident și a transmis condoleanțe familiilor victimelor prin intermediul rețelelor de socializare. El a menționat că personalul guvernamental este deja implicat în operațiunile de salvare și oferă sprijin persoanelor rănite.

Imaginile publicate de poliție pe platformele de socializare au arătat că partea superioară a autobuzului era aproape complet distrusă.

Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în Mexic, de obicei din cauza vitezei ridicate, a stării precare a vehiculelor sau a oboselii șoferilor.

Viața multor oameni depinde aici de autobuze, uneori operate de mici companii de transport care deservesc comunități îndepărtate cu ajutorul unor vehicule vechi.

De asemenea, accidentele cu camioane de marfă au înregistrat o creștere pe autostrăzile Mexicului.

- Continuarea după publicitate -

Miercuri, 5 iulie, un incendiu care a implicat vehicule de marfă a lăsat opt persoane rănite pe o autostradă din statul central Queretaro, potrivit autorităților mexicane.

În luna mai, cel puțin 18 turiști mexicani au murit când autobuzul lor s-a prăbușit într-o râpă din statul Nayarit, situat în vestul țării.

De asemenea, în aceeași lună, 13 persoane au decedat în urma coliziunii dintre o dubă de pasageri și un camion pe o autostradă din statul Tamaulipas, situat în nord-estul țării.

Organizațiile care promovează siguranța rutieră au cerut reglementări mai stricte, inclusiv interzicerea camioanelor care tractează două remorci de marfă.

- Continuarea după publicitate -