Ca rezultat al acțiunilor de control desfășurate în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au identificat 56 de migranți proveniți din Bangladesh, Siria, India, Yemen, Sri Lanka și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunși în două vehicule de transport.

54 dintre ei au fost găsiți ascunși într-un singur camion. Șoferii autovehiculelor sunt în prezent anchetați pentru trafic de migranți.

- Continuarea după publicitate -

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe direcția de ieșire din țară, un cetățean turc și un român, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Italia, s-au prezentat la formalitățile de frontieră. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire, diverse bunuri precum feronerie pentru mobilier și materii prime pentru anvelope, destinate societăților comerciale din Germania și Italia.

După ce s-a efectuat o inspecție amănunțită asupra vehiculelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit ascunși în compartimentul destinat mărfii și în cabina șoferului nu mai puțin de 56 de migranți. Doar într-unul dintre camioane au fost găsite ascunse 54 de persoane.

Acestea au fost transportate la sediul secției de poliție pentru investigații suplimentare. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că aceștia sunt cetățeni din țări asiatice: Bangladesh, Siria, India, Yemen, Sri Lanka și Nepal.

- Continuarea după publicitate -

Migranții încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge în țările din vestul Europei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră români efectuează investigații privind infracțiunile de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar după finalizarea acestora vor fi luate măsurile legale necesare.