O aeronavă cu destinația Insula Mallorca a întâmpinat turbulențe severe în timpul zborului de duminică, 27 august, din cauza unei furtuni puternice care a speriat și panicat pasagerii aflați la bord, potrivit publicației Daily Mail.

După ce a decolat din Alicante (sudul Spaniei), avionul era în drum spre Insulele Baleare din Marea Mediterană.

- Continuarea după publicitate -

În mijlocul acestui calvar aerian, Estela Orts, o dansatoare și acrobată renumită în rețelele social-media, a surprins evenimentul terifiant într-un clip video pe care l-a distribuit pe contul său de Instagram.

Filmările dramatice înfățișează aeronava zdruncinându-se violent și pasagerii îngroziți. Estela și-a descris sentimentul de moarte iminentă în timp ce avionul se cutremura și cobora, făcându-i pe oamenii de la bord să țipe, să plângă și chiar să vomite.

Zborul turbulent a fost rezultatul unei furtuni puternice care a lovit Insula Mallorca și părți din nord-estul Spaniei. Cu viteze ale vântului care au atins peste 120 km/h și ploi torenţiale necruţătoare, furtuna a făcut ravagii în regiune.

- Continuarea după publicitate -

Familiile venite în vacanță au fost forțate să fugă și să se adăpostească, în timp ce zborurile au fost anulate, lăsând călătorii blocați pe insulă.

Chiar și călătoriile maritime s-au confruntat cu mari probleme, deoarece o navă P&O Cruises Britannia s-a ciocnit cu o cisterna de benzină din cauza vântului puternic, după ce s-a eliberat din ancorele sale.

P&O Cruises Britannia

Estela Orts și-a povestit experiența într-o postare detaliată pe social media, exprimându-și recunoștința față de pilotul care a navigat cu pricepere în vânturile extreme prevenind un rezultat potențial catastrofal.

Ea a descris că s-a simțit „renăscută” după această încercare și apoi și-a dezvăluit noua sa apreciere pentru viață.

Întârziat inițial din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, zborul decolase cu ceva intensificări ale vântului, pe care pilotul le considerase normale.

- Continuarea după publicitate -

Din păcate, situația a luat o întorsătură terifiantă când avionul a început să coboare brusc, provocând haos și panică în rândul pasagerilor.

Explicația ulterioară a pilotului a făcut lumină asupra situației alarmante. Aeronava a încercat să aterizeze de două ori, înconjurând insula, dar vânturile puternice au făcut imposibilă coborârea în siguranță.

În cele din urmă, pilotul a luat decizia să se întoarcă la Alicante și, după o experiență terifiantă, zborul a aterizat în siguranță, cu o întârziere de aproape două ore.

În ciuda nervilor aduși la maxim și a episodului traumatizant, unii pasageri au încercat să-și păstreze calmul, chiar zâmbind și râzând în mijlocul haosului.

În timp ce Orts le-a împărtășit urmăritorilor ei teribila experiență, online au apărut și alte imagini cu nava P&O Cruises Britannia zdruncinată de vânturile aprige. Purtătorul de cuvânt al navei a confirmat incidentul și a spus că doar câteva persoane au suferit răni ușoare.

- Continuarea după publicitate -

Pe lângă perturbările aviatice și maritime, impactul furtunii s-a simțit și pe uscat. Un cuplu britanic a descris incidentul îngrozitor în care au fost nevoiți să fugă cu copiii lor, unul dintre ei fiind într-un cărucior, în mijlocul vântului necruțător și ploii torenţiale.

Furtuna transformase Mallorca de obicei însorită și senină într-o scenă de haos, cu palmieri dezrădăcinați, obiecte zburând și zone ale stațiunii de nerecunoscut.

Turiștii au fost văzuți alergând după adăpost, în timp ce șezlongurile au fost văzute zburând peste piscine și plaje.

Severitatea furtunii a generat avertismente severe în destinațiile populare de vacanță din Insulele Baleare, inclusiv Mallorca, Ibiza, Menorca și Formentera.

- Continuarea după publicitate -

Hotelurile au fost lăsate în dezordine, iar transportul s-a confruntat cu întreruperi considerabile, deoarece zborurile au fost anulate sau deviate din cauza vremii nefavorabile.

Furtuna a rezultat în numeroase incidente raportate serviciilor de urgență, inclusiv răni cauzate de căderea obiectelor și salvarea persoanelor blocate.

O alertă de cod portocaliu a fost emisă în toată Mallorca, deoarece ploile abundente, grindina și vânturile cu forță de uragan au continuat să afecteze insula.

Surse foto, video: Daily Mail, Instagram, Twitter

- Continuarea după publicitate -