Un bărbat de naționalitate britanică, în vârstă de 27 de ani, a fost reținut de autoritățile croate imediat după ce acesta a încercat să deschidă ușa unui avion, cu puțin timp înainte ca un zbor Ryanair să decoleze vineri, 30 iunie, din Zadar (Croația) către Londra.

După cum relatează publicația The Straits Times, purtătorul de cuvânt al Ryanair a dezvăluit că incidentul a avut loc în timp ce aeronava rula de-a lungul pistei aeroportului din Zadar, pregătindu-se pentru călătoria sa spre aeroportul Stansted din Londra.

- Continuarea după publicitate -

Protagonistul întâmplării a rămas încă neidentificat până în acest moment. Martorii oculari au reușit să surprindă episodul pe camerele telefoanelor, distribuind ulterior imaginile pe diferite platforme de socializare.

Mai multe videoclipuri îl înfățișează pe bărbat cum înaintează în forță pe culoar, în timp ce strigă în mod repetat: „Deschideți ușa!”

În cele din urmă, alți doi pasageri au intervenit curajos, și l-au imobilizat pe pasagerul recalcitrant, punându-l la podea. În urma altercației, autoritățile croate l-au escortat imediat pe individ în afara avionului.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit popularei publicații Daily Mail, bărbatul s-ar putea confrunta cu acuzații legate de tulburarea ordinii publice.

În plus, poliția croată a denunțat faptul că bărbatul a manifestat rezistență în timpul arestării. Drept urmare, el a fost ulterior dus la un spital local și este în prezent în custodie, suspectat că a atacat un ofițer de poliție.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat: „Pasagerul a fost scos din aeronavă de poliția locală înainte ca acest zbor să continue în siguranță spre Londra Stansted. Aceasta este acum o problemă a poliției locale”.

- Continuarea după publicitate -