Luni, 10 iulie, a avut loc un eveniment terifiant în timpul unui zbor intern al Air China de la Shanghai la Beijing. În mod neașteptat, călătoria liniștită a zborului Air China CA1524 a luat o întorsătură neașteptată când aeronava a ajuns într-o regiune cu turbulențe intense ale aerului, ceea ce a dus la consecințe înspăimântătoare pentru pasagerii aflați la bord.

Așa cum relatează publicația Aviation Source News, avionul Airbus A330-300, cu înmatricularea B-5916, se îmbarcase din Shanghai (SHA) la aproximativ 15:25, ora locală, zburând fără probleme până la întâlnirea cu turbulențele respective, cu aproape 40 de minute înainte de a ajunge la Beijing.

- Continuarea după publicitate -

Cu 153 de pasageri și 12 membri ai echipajului aflați la bord, aeronava a suportat turbulențele la o altitudine de aproximativ 11.000 de metri. Severitatea turbulențelor s-a dovedit incredibilă, astfel încât aeronava s-a prăbușit efectiv câteva sute de metri.

În cabină a urmat haosul, atunci când pasagerii și echipajul au fost zguduiți cu forță, victime ale forțelor imprevizibile aflate în joc. Câțiva pasageri au imortalizat două căderi neprevăzute, surprinse în fotografii și videoclipuri care au circulat pe rețelele de socializare.

Acestea au arătat imaginea șocantă a pasagerilor și a unui însoțitor de bord suspendat temporar în aer, surprins de o turbulență bruscă. Dezordinea din cabină a fost evidențiată în continuare de pernele și materialele de lectură împrăștiate pe podea, dovadă evidentă a turbulențelor inopinate.

- Continuarea după publicitate -

Din păcate, incidentele au dus la rănirea unui pasager și a unui membru al echipajului de bord. Ambele victime au fost transportate la un spital din Beijing pentru asistența medicală necesară, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

În ciuda acestei întorsături nefericite a evenimentelor, zborul a reușit să aterizeze în siguranță în orașul Xi’an la ora locală 17:18. Air China a lăudat echipajul de la bordul aeronavei pentru respectarea procedurilor adecvate, asigurând siguranța pasagerilor pe tot parcursul momentelor dificile.

Turbulențele severe ale aerului, deși sunt rare, reprezintă o amenințare gravă pentru aviație. Apariția acestora rămâne posibilă la orice altitudine, declanșată de o serie de factori, cum ar fi furtunile, intensificările curenților de aer și inversiunile de temperatură. Acest incident servește ca o nouă avertizare a potențialelor pericole care se află pe cer.

Într-un incident separat care a ieșit recent la iveală, un zbor British Airways care călătorea din Singapore către Londra a experimentat un episod comparabil de turbulențe severe peste Golful Bengal, eveniment care a dus la rănirea mai multor membri ai echipajului.

- Continuarea după publicitate -

Ca răspuns la acest fenomen imprevizibil, aeronava a optat să se reîntoarcă în Singapore în loc să continue traseul programat, acordând prioritate siguranței tuturor pasagerilor aflați la bord.