Un urs brun a fost capturat, în dimineața zilei de sâmbătă, 24 iunie, în zona denumită Valea Mare, aparținând de comuna Măneciu (județul Prahova).

Potrivit publicației locale Observatorul Prahovean, sunt mari șanse ca exemplarul acesta să fie cel care, noaptea anterioară, ar fi intrat în câteva gospodării ale localnicilor.

- Continuarea după publicitate -

„Cel mai probabil, este exemplarul care a pătruns ieri noapte prin gospodăriile din acea zonă. Am procedat și de data aceasta la măsurarea, crotalierea (marcă metalică aplicată pe urechea animalelor ca semn de recunoaștere – n.r.) și relocarea lui, după ce, în prealabil i-a fost aplicat colierul cu GPS pentru a putea fi monitorizat”, a precizat Auraș Dragomir, primarul comunei Măneciu pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Observatorul Prahovean

În plus, primarul a subliniat că, în cazul în care acest urs se va întoarce în comună și va produce pagube, va fi ucis.

„Și în acest caz, comisia special constituită, potrivit legii pentru astfel de situații a dipus ca, în situația în care exemplarul se va întoarce și va produce din nou pagube, să fie eutanasiat/împușcat”, a scris primarul pe Facebook.

- Continuarea după publicitate -

Recomandările autorităților

„Am dispus, totodată, să montăm cușca în stațiunea Cheia, acolo unde a fost sesizată în ultimele zile prezența mai multor exemplare de urs. Recomandăm în continuare prudență, sporirea măsurilor de protecție a animalelor crescute în gospodărie și apelul la 112 în situația în care semnalați prezența animalelor sălbatice”, a adăugat primarul comunei Măneciu.