Urletele disperate după ajutor au tras un semnal de alarmă pentru o situație de violență domestică izbucnită în noaptea dintre luni și marți 11, iulie, în cartierul madrilen Villaverde din capitala Spaniei, potrivit publicației  El Pais.

David Esteban, un tânăr de 27 de ani, student la academia de ofițeri a Gărzii Civile și care era în afara serviciului, nu s-a gândit de două ori și a sărit în ajutorul victimei, apoi l-a oprit pe atacator. A fost prima arestare a sa din promițătoarea carieră de polițist.

- Continuarea după publicitate -

În acest incredibil incident, un bărbat de 36 de ani, de origine peruană, a fost arestat pentru că a încercat să-și ucidă soția, o femeie de aceeași naționalitate și în vârstă de 33 de ani, în fața fiului lor de 14 ani.

Victima avea înfipt în cap un burghiu și a fost transportată de urgență la spital, unde medicii se mențin rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire.

Esteban, care locuiește la Villaverde dar este staționat la Rivas Vaciamadrid, tocmai ara „la un pahar” cu logodnica sa și tatăl acesteia la o terasă din piața principală, când a auzit strigătul de ajutor al unei femei, care venea din interiorul unei case din apropiere.

- Continuarea după publicitate -

„Când am auzit strigătul de ajutor, nu m-am gândit de două ori. Mi-a venit firesc, instinctiv, din interior. Era ceea ce trebuia să fac, să văd ce se întâmplă și să ajut cu orice era nevoie”, a mărturisit tânărul.

Neînarmat și fără nimic să se apere, agentul Gărzii Civile a alergat spre casa de unde se auzeau țipete. Fereastra era deschisă și a tras draperia „pentru că nu vedea nimic”. „Nu știam ce voi găsi”, a explicat el ulterior.

Dar a aflat repede. „Literalmente totul era plin de sânge” iar femeia urla de durere întinsă pe podea, și avea un burghiu înfipt „în partea stângă a capului, deasupra urechii”.

În acel moment, a auzit zgomote de afară s-a uitat pe fereastră și a văzut un suspect ieșind din casă „țipând și trântind ușile”, cu un rucsac în mâini.

„Aici stai, nu vreau să mai știu nimic despre tine, plec de aici”, zbiera acesta. A alergat după el și l-a oprit chiar acolo. „L-am prins, l-am aruncat de perete și a încercat să scape, dar mi-am scos portofelul, m-am identificat și s-a mai liniștit puțin”, a dezvăluit acesta.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce ținea imobilizat suspectul, tânărul agent le-a cerut martorilor care se strânseseră acolo să sune la poliție. Când patrula a sosit, l-a predat pe suspectul care avea antecedente penale, dar nu pentru violență domestică.

„Am intrat în locuință cu un agent și acolo am găsit în sufragerie un băiat de 14 ani, care era super agitat”, a continuat Esteban. După ce l-au calmat, au mers în cameră să o ajute pe victimă, care era conștientă.

„Avea părul încurcat, așa că am preferat să așteptăm Samur (serviciile medicale de urgență din Madrid), ca să nu înrăutățim lucrurile și să-i provocăm răni mai mari încercând să scoatem burghiul”, a povestit el.

Ambulanțele „au sosit imediat și au scos-o din casă”. Victima a fost transferată la un spital cu „prognostic rezervat”, potrivit unui purtător de cuvânt al Gărzii Civile, care a subliniat că încurcătura de păr a împiedicat burghiul să pătrundă mai adânc în cutia craniană.

- Continuarea după publicitate -