Un șofer român de 28 de ani, care se presupune că se afla sub influența stupefiantelor, a provocat un accident rutier în localitatea germană Hatten (landul Saxonia Inferioară) duminică, 24 septembrie, în jurul orei 19:00.

Așa cum dezvăluie publicația news.de, tânărul a suferit răni grave și a produs  pagube materiale importante. Conaționalul nostru conducea un Audi pe Huntloser Strasse în direcția localității Kirchhatten.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit martorilor, el circula sinuos  pe șosea și a frânat brusc de mai multe ori, fără niciun motiv. În cartierul Sandhatten, a ieșit de pe carosabil și a intrat frontal în peretele unei case.

Deși a suferit răni grave, tânărul șofer a reușit să iasă singur din mașina avariată. A fost dus la spital cu o ambulanță. Atât mașina pe care o conducea, cât și zidul casei în care a intrat au suferit daune considerabile.

În plus, o mașină parcată pe aleea de lângă casă a suferit daune de la molozul aruncat în urma coliziunii. În total, prejudiciul total este de așteptat să fie în jur de 40.000 de euro.

- Continuarea după publicitate -

Zidul casei a trebuit să fie asigurat împotriva prăbușirii complete de către brigada de pompieri voluntari, care a intervenit la fața locului cu un efectiv de 16 persoane.

Pe baza declarațiilor martorilor și a comportamentului arătat după accident, a existat suspiciunea că tânărul șofer s-ar fi aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor. El însuși a declarat că se simte obosit.

Un etilotest efectuat la fața locului a arătat un rezultat negativ. Pentru a stabili posibila influență a drogurilor, polițiștii au aranjat prelevarea unei probe de sânge la cel mai apropiat spital.

Împotriva șoferului vinovat a fost declanșată o anchetă, fiind acuzat că a pus în pericol circulația rutieră. De asemenea, trebuie stabilit dacă poseda și un permis de conducere valid.

Sursa foto: news.de

- Continuarea după publicitate -