Un șofer de TIR de naționalitate română, în vârstă de 44 de ani, care circula pe drumul C-615 din Spania a fost reținut în cursul zilei de vineri, 7 iulie, de Garda Civilă după ce a intrat pe contrasens și apoi a fost depistat pozitiv la testul antidrog.

Așa cum relatează publicația spaniolă Diario Palentino, vehiculul condus haotic de conaționalul nostru a făcut ca două mașini să părăsească drumul C-615.

- Continuarea după publicitate -

Acest incident s-a petrecut la kilometrul 20 al drumului menționat, în apropierea localității Perales din provincia Palencia (comunitatea autonomă Castilia și Leon), iar ulterior TIR-ul a fost localizat și interceptat de agenții Gărzii Civile.

Șoferul său a fost supus testelor de depistare a drogurilor, iar rezultatul său a ieșit pozitiv la testul HTC, și negativ la testul cu aparatul etilotest, potrivit unor surse din cadrul Gărzii Civile.

Evenimentele au avut loc în jurul orei 9:25, când o patrulă de serviciu a fost alertată de apelul a doi șoferi care au fost nevoiți să efectueze manevre de părăsire a carosabilului, pentru a evita ciocnirea cu vehiculul de mare tonaj condus de român.

- Continuarea după publicitate -

TIR-ul care circula periculos a fost localizat de polițiști în jurul orei 10:00, la kilometrul 5.800 al drumului C-615 și tras imediat pe dreapta.

După ce a fost testat pozitiv la droguri, TIR-ul a fost blocat la o benzinărie iar infracțiunea a fost semnalată Direcției Rutiere spaniole, pentru aplicarea sancțiunii corespunzătoare.