Un control obișnuit al poliției rutiere piemonteze, pe un drum mai puțin circulat, a descoperit o poveste incredibilă și un comportament cel puțin periculos din partea unui italian de 73 de ani care nu a ezitat să recunoască faptul că a condus mașini timp de 52 de ani, fără să fi obținut vreodată permisul de conducere.

După cum relatează Torino Today, totul a ieșit la iveală în zona metropolitană Torino (Piemont) unde septuagenarul rezident în San Francesco al Campo (Torino) a fost surprins de agenții rutieri pe un drum cu sens unic, în apropierea cimitirului din localitate, în timp ce circula împotriva traficului.

- Continuarea după publicitate -

Se pare că bărbatul obișnuia să o facă des, profitând de faptul că drumul nu era foarte aglomerat. Comportamentul său repetat a fost însă sesizat de unii agenți rutieri și, la un moment dat, bărbatul a fost chemat la sediul poliției locale pentru unele infracțiuni rutiere și pentru verificarea actelor.

După cum relatează fanpage.it, confruntat cu solicitarea agenților rutieri, coroborată cu imposibilitatea de a-și prezenta permisul de conducere, septuagenarul italian a fost nevoit să recunoască totul, mărturisind în prezența comandantului Carlo Mura că nu a avut niciodată permis de conducere deși conducea mașina de 52 de ani. În consecință, poliției i-ar fi imposibil să-i scadă puncte pentru infracțiunile comise, deoarece nu are permis.

În tot acest timp, el a profitat de controalele limitate care există de obicei în orașele mici, inclusiv în localitatea situată la nord de Aeroportul Internațional Caselle din Torino, el ar fi circulat netulburat la volanul autoturismului propriu, făcând drumul de acasă la serviciu și înapoi în mod repetat, ani de zile, sau la diverse alte locații din zonă.

- Continuarea după publicitate -

În 52 de ani el a fost oprit de poliție doar în 2009 și, în singura ocazie în care a fost verificat, a scăpat cu o amendă de 800 de euro. Cariera de șofer a septuagenarului s-ar putea încheia definitiv la sfârșitul lunii iunie 2023. El a fost denunţat şi va apărea în faţa judecătorului care îl poate amenda cu până la 15.000 de euro. Ori poate va face școala de șoferi și va încerca să obțină în mod legal permisul de conducere. De ce nu?