Un accident de mașină, cum numai în filmele de superacțiune poți vedea, s-a întâmplat duminică, 6 august, în localitatea americană Decatur Township din Mifflin County (statul Pennsylvania).

Potrivit relatărilor publicației Daily Mail, imaginile uluitoare de la locul accidentului expun manevra deliberată a unui șofer care a intrat în mod intenționat cu mașina pe care o conducea în etajul unei case, după un demaraj de mare viteză efectuat pe șosea.

- Continuarea după publicitate -

Pompierii sosiți la fața locului au fost obligați să utilizeze tactici inovatoare pentru a extrage vehiculul în siguranță, în timp ce personalul medical l-a transportat urgent pe șoferul cascador la Spitalul Geising din Lewistown, într-o stare de sănătate incertă.

Compania de pompieri Junction Fire a acționat cu promptitudine, ajungând la locul accidentului la doar câteva minute după producerea accidentului.

- Continuarea după publicitate -

Derularea exactă a evenimentelor, care efectiv au lăsat martorii cu gura căscată, a rămas învăluită în mister, deși pompierii de la Junction Fire ar fi identificat prezența unui podeț – un tunel mare sub drum – adiacent locuinței.

În timpul anchetei, polițiștii din Pennsylvania au propus o altă ipoteză, în care ei susțin că accidentul a fost un act deliberat al șoferului. S-a confirmat că acțiunile legale împotriva șoferului au fost demarate, după cum a dezvăluit publicația locală ABC27.

 

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, coliziunea a survenit din încercarea intenționată a șoferului de a-și pune capăt zilelor, provocată de un episod nefericit cauzat de sănătatea sa mintală.

- Continuarea după publicitate -

Într-o desfășurare incredibilă a evenimentelor, pompierii care au răspuns la alerta despre un „accident de mașină” au descoperit că șoferul ieșise singur din mașina suspendată.

Compania de pompieri Junction Fire a dezvăluit că doar un vehicul a fost implicat în incident. Extragerea sa a determinat acțiuni prompte pentru a stabiliza structura compromisă a imobilului și de a preveni alte daune.

Pentru a preveni pagubele potențiale provocate de o furtună iminentă care se apropia, pompierii au fost nevoiți să acopere rapid breșa considerabilă din casă cu o prelată.

Un purtător de cuvânt al companiei de pompieri a remarcat: „Echipa a folosit strategii inventive pentru a asigura provizoriu vehiculul până la eventuala îndepărtare”.

- Continuarea după publicitate -

Imaginile uimitoare ale operațiunii de salvare au fost distribuite pe Facebook și au atras atenția unui mare număr de utilizatori pentru modul spectaculos în care mașina pătrunsese în etajul imobilului.

Unul dintre instantanee a surprins camera în care mașina s-a oprit, dezvăluind ambianța unei săli de sport, cu o bandă de alergare acoperită cu praf, poziționată în centrul camerei.

În urma incidentului, proprietarii casei au fost evaluați, deși numărul ocupanților din imobil la momentul intruziunii mașinii a rămas nedezvăluit. Din fericire, niciunul dintre ocupanți nu a necesitat spitalizare.

Într-o informare ulterioară, purtătorul de cuvânt a declarat: „Compania de salvare a răspuns la un incident cu vehiculul în structură în comuna Decatur în această seară”.

- Continuarea după publicitate -

 

Acesta a adăugat: „Echipajul 17 a sosit rapid la fața locului pentru a descoperi un singur vehicul găzduit la etajul al doilea, cu șoferul scos din vehicul. Echipa de salvare a asigurat stabilizarea reședinței și a colaborat cu proprietarii casei pentru a proteja deschiderea în așteptarea furtunii iminente”.

El a continuat declarația subliniind că rezolvarea cu succes a situației a necesitat eforturile coordonate ale mai multor echipe, mașini de pompieri și sprijin din partea celorlalte departamente, inclusiv a forțelor de ordine.

Sursă foto: Daily Mail

- Continuarea după publicitate -