În weekendul trecut, 16/17 septembrie, poliția federală germană a arestat un cetățean moldovean și unul român în timpul controalelor la frontieră pe autostrada A93, pe baza unor documente falsificate, potrivit publicației news.de.

Se pare că autorii au presupus că ar putea obține anumite avantaje cu documentele contrafăcute. În schimb, probabil că vor fi nevoiți în curând să se confrunte cu proceduri penale pentru fals în documente sau pentru obținerea de legitimații oficiale false.

- Continuarea după publicitate -

Un moldovean, în vârstă de 35 de ani, călătorea dinspre Austria și la controlul de intrare, șoferul mașinii nu a putut să arate oficialilor documentele care ar fi fost necesare pentru șederea planificată în Germania.

În timpul percheziției unei genți transportate în mașină, polițiștii au găsit o copie a unei cărți de identitate românești. Cercetările ulterioare au arătat că numărul cardului cărții de identitate copiate nu se potrivea cu originalul.

Aparent, tânărul din Republica Moldova intenționa să trăiască și să muncească în Germania ca cetățean român. El a fost denunțat și apoi transferat la poliția austriacă.

- Continuarea după publicitate -

Cu acte reale, un șofer român de 40 de ani a reușit să se identifice la controlul de frontieră de pe autostrada Inntal dar a fost, de asemenea, arestat provizoriu și denunțat de poliția federală.

Polițiștii au observat că bărbatul purta un spray iritant în portiera laterală a mașinii sale, pe care a fost doar imitat sigiliul oficial de testare. În acest sens, conaționalul nostru este acuzat nu doar de fals în acte, ci și de încălcarea legii armelor din Germania.

Românul a „colectat” încă o plângere în temeiul legii armelor pentru că avea în mașină o armă interzisă. Ofițerii au găsit un box din alamă în consola centrală a mașinii.