Dragoș Daniel Marcu, un român în vârstă de 31 de ani, va fi judecat într-o ședință preliminară programată în luna decembrie la Tribunalul din orașul italian Latina (regiunea Lazio), sub acuzația de viol comis asupra unei tinere de 17 ani.

După cum relatează publicația locală latinatu.it, ședința probatorie a avut loc în luna iulie, moment în care victima a depus mărturie în fața instanței timp de aproximativ două ore.

- Continuarea după publicitate -

În timpul ședinței, a intervenit și un adolescent de 16 ani care a fost prezent la locul faptei comisă în seara zilei de miercuri, 3 mai.

Potrivit anchetatorilor, adolescenta a fost violată de suspectul care a fost arestat la doar patru zile de la comiterea faptei și supus apoi unei supravegheri speciale printr-o decizie a Tribunalului de la Roma.

Asistată de un psiholog, tânăra victimă a depus mărturie în ședința probatorie printr-o conexiune video cu Tribunalul din Latina.

- Continuarea după publicitate -

În ședința prezidată de judecătorul de urmărire preliminară Mario La Rosa și în prezența procurorului Martina Taglione, adolescenta a confirmat declarațiile carabinierilor conduși de subcomisarul Mattia Falso, cel care l-a identificat și arestat pe suspect.

Împreună cu prietenul său de 16 ani care conducea un vehicul pentru două persoane (minicar), victima a mers în seara acelei nefericite zile într-un loc abandonat al fostei fabrici de zahăr din Latina Scalo.

Cei doi adolescenți l-au deranjat pe conaționalul nostru, care tocmai consuma droguri în acel loc ferit de alte priviri indiscrete. Observând cu cine au de-a face, tinerii au încercat să plece și s-au urcat în minicar. Marcu i-a ajuns însă din urmă și l-a lovit pe adolescent atât de violent, încât și-a pierdut cunoștința.

Apoi s-a urcat la volanul vehiculului și a dus victima într-o zonă izolată între Latina Scalo si Sermoneta, unde a violat-o. Între timp, adolescentul lovit și-a recăpătat cunoștința și a anunțat imediat poliția.

Procesul rapid este așteptat să înceapă în mai puțin de trei luni, pe 18 decembrie, când avocatul Anzeloni îl va apăra pe suspect în cadrul ședinței preliminare prezidată de judecătorul Giuseppe Cario. El riscă ani grei de închisoare fiind acuzat de cel puțin două infracțiuni, viol și vătămare corporală.

- Continuarea după publicitate -