George Lupu, un român în vârstă de 42 de ani, rezident în orașul englez Oldham din Greater Manchester (North West), a fost în centrul atenției pentru un caz tulburător, potrivit publicației locale Manchester Evening News.

Obsesia lui nesănătoasă pentru o femeie căsătorită l-a determinat să comită acte odioase, după cum au fost dezvăluite acestea miercuri, 19 iulie 2023, într-o ședință a Tribunalului din Liverpool.

- Continuarea după publicitate -

Totul a început când conaționalul nostru, care lucra ca șofer de livrare în zona Wirral, s-a intersectat cu victima sa în decembrie 2021.

George Lupu. Sursă foto: Merseyside Police.

Au avut o scurtă aventură, dar relația lor a luat o întorsătură ciudată când el a început să devină posesiv și manipulator.

Probabil pentru a o șantaja, el a filmat pe furiș unele dintre momentele lor intime petrecute împreună. Când femeia a încercat să pună capăt aventurii, obsesia românului a escaladat.

- Continuarea după publicitate -

Într-un incident tensionat care a avut loc la ea acasă, el i-a smuls cu forță telefonul mobil, sperând să-l folosească ca instrument de control pentru a o forța într-o relație pe care femeia nu și-o mai dorea.

Ajunul Crăciunului din același an a marcat o întorsătură terifiantă în această poveste. Drept răzbunare că femeia nu mai voia să fie cu el, Lupu a trimis videoclipul filmat pe furiș atât soțului femeii, cât și mamei acesteia.

Din fericire, videoclipul compromițător nu au fost niciodată deschis de către destinatari, datorită intervenției în timp util a protagonistei. Oricum însă, prejudiciul emoțional era deja făcut.

Femeia s-a trezit consumată de o suferință considerabilă și chiar a avut gânduri de sinucidere din cauza acțiunilor răutăcioase ale fostului amant.

Într-o declarație citită în numele ei, ea a exprimat impactul de durată al acestui calvar asupra capacității ei de a avea încredere în ceilalți și de a percepe situațiile.

- Continuarea după publicitate -

Femeia a povestit cum lingușirea inițială a făcut loc în curând fricii și terorii, deoarece natura volatilă a lui Lupu reprezenta o amenințare constantă.

Simțindu-se prinsă și incapabilă să se elibereze de ghearele lui, ea s-a descris ca fiind lăsată complet ruptă de întreaga experiență.

În timpul procesului, apărarea acuzatului a susținut că acesta este un bărbat de familie, deși acțiunile sale au contrazis această afirmație.

Fără condamnări anterioare, el a fost portretizat ca un individ muncitor care și-a susținut soția și copiii. Însă juriul l-a găsit vinovat de înregistrarea și dezvăluirea unei imagini sexuale private.

La pronunțarea sentinței, judecătorul Richard Pratt a dezavuat obsesia nesănătoasă a inculpatului, exprimându-și îndoieli vizavi de capacitatea de înțelegere a lui cu privire la gravitatea acțiunilor sale și la răul pe care l-au provocat.

- Continuarea după publicitate -

Instanța l-a condamnat la 12 luni de închisoare și a impus un ordin de restricție față de reclamantă pe o perioadă de cinci ani după eliberare.