Marian V., un român în vârstă de 51 de ani, rezident în cartierul Garrapinillos din orașului spaniol Zaragoza (comunitatea autonomă Aragon), a planificat cu meticulozitate să își ucidă fosta soție, în vârstă de 30 de ani, și apoi să își pună capăt zilelor.

După cum relatează publicația spaniolă Caso Abierto el Periodico, planul său sinistru a fost pus în aplicare marți, 15 august, când s-a înarmat cu un pistol și s-a deplasat la locuința femeii din cartierul La Paz, cu intenția de a o răpi și ucide ulterior.

- Continuarea după publicitate -

Planul său a fost dejucat în parte de intervenția partenerului actual al victimei, care a intervenit în momentul critic. Totuși, românul a reușit să o agreseze pe fosta sa soție, provocându-i răni severe.

În ciuda intervenției vecinilor și a strigătelor acestora, conaționalul nostru furios a tras focuri de armă, rănind o persoană și a încercat să o târască pe fosta soție într-o dubă cu care venise.

După această tentativă de omor, Marian V. a fost nevoit să își abandoneze planul și să fugă de la locul faptei. Ulterior, s-a predat Poliției Naționale spaniole.

- Continuarea după publicitate -

El a fost arestat și adus în fața Tribunalului de Violență asupra Femeii nr. 3 din Zaragoza. Aici, s-a decis că va fi ținut în detenție fără posibilitatea de cauțiune, având în vedere gravitatea acțiunilor sale și trecutul său infracțional.

El a fost acuzat de o serie de infracțiuni grave, printre care tentativă de omor, constrângere, vătămare, amenințări și deținere ilegală de arme.

Decizia de a-l ține în detenție a fost influențată de faptul că aceasta nu a fost prima sa infracțiune și că în trecut fusese deja condamnat pentru maltratarea aceleiași femei.

Grupul de Omucideri al Poliției din Aragon susține că inculpatul a pus la cale acest atac cu mare atenție, deoarece o serie de indicii au dovedit obsesia sa față de fosta soție și agresivitatea sa extremă.

În plus, ușa locuinței sale conținea trei mesaje scrise în limba română adresate femeii, sub numele fictiv de Cristina (pentru a-I proteja identitatea). Aceste mesaje au arătat anchetatorilor atașamentul total și controlul excesiv al inculpatului asupra vieții fostei soții.

- Continuarea după publicitate -

Atacul s-a desfășurat în garajul blocului de locuințe în care locuia femeia care a fost lovită cu pumnii, iar agenții de poliție au intervenit după ce inculpatul a mărturisit faptele și a fost oprit în trafic.

În mașina sa au fost găsite legături de plastic și cartușe de pistol ascunse, iar unele dintre acestea au coincis cu proiectilele recuperate de la locul faptei. Totuși, arma cu care a tras nu a fost găsită încă, deși el a afirmat că a abandonat-o într-o zonă împădurită.

Victima a fost plasată sub protecție și supraveghere strictă în cadrul sistemului Viogen, un protocol dedicat victimelor violenței domestice.

Acesta implică monitorizarea constantă a agresorului și elaborarea unui plan personalizat de securitate pentru victimă.

În final, Marian V. a fost arestat și încarcerat în așteptarea procesului, în timp ce victima își revine în siguranță, știind că agresorul ei va rămâne în spatele gratiilor pentru o perioadă semnificativă de timp.

- Continuarea după publicitate -

Sursă foto: Hippopx