Poliția Națională din Spania l-a arestat luni, 24 iulie 2023, pe A.I., un bărbat de 37 de ani de naționalitate română, pentru implicarea sa într-o altercație violentă petrecută în „Ciudad de la Justicia de Zaragoza” (sediul judiciar al Comunității Autonome Aragon).

După cum relatează publicația spaniolă Heraldo, situația a început cu insulte la adresa judecătorului și personalului instanței care s-a ocupat de dosarul său pentru incapacitate de muncă, însă a escaladat rapid la atacuri împotriva agenților de securitate prezenți la fața locului.

- Continuarea după publicitate -

În mod curios, inculpatul  a decis să transmită întregul incident în direct prin intermediul rețelelor de socializare, asumându-și rolul unui „youtuber” improvizat.

Acest demers al său a contribuit la a fi acuzat de două infracțiuni: agresiune împotriva oamenilor legii și dezvăluire de secrete din instanță.

Incidentul s-a produs în jurul orei 12:00 de la data de 24 iunie 2023, când A.I. s-a deplasat la Tribunalul Muncii numărul 5, situat în clădirea Vidal de Canellas, și a început să discrediteze judecătorul și procurorul, printre altele acuzându-i de corupție.

- Continuarea după publicitate -

Din cauza atitudinii sale ostile, oficialii au solicitat asistența poliției pentru a controla situația. Cu toate acestea, prezența ofițerilor nu l-a determinat pe inculpat să-și oprească comportamentul provocator.

Solicitat să nu mai înregistreze altercația pe telefonul său mobil, conaționalul nostru a susținut că transmite în direct evenimentul.

În fața refuzului acestuia de a părăsi imobilul, polițiștii l-au informat că va fi propus pentru sancțiune penală. Situația nu s-a terminat aici însă, întrucât inculpatul s-a mutat ulterior în clădirea Fueros de Aragon, unde se află instanțele penale, iar acolo a provocat din nou o nouă confruntare cu gardienii de la punctul de control acces, transmițând-o din nou, în direct, de pe telefonul mobil.

Când polițiștii au încercat să-l determine să închidă telefonul, A.I. a reacționat cu o palmă care l-a lovit pe unul dintre ei, ceea ce a dus la intervenția mai multor agenți ai Poliției Naționale.

În timpul altercației, ofițerii au suferit leziuni ușoare. În cele din urmă, românul a fost arestat și transferat la secția de poliție.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a ajuns marți, 25 iulie, în fața instanței de serviciu, apoi a fost eliberat în așteptarea procesului care va urma.