Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat marți, 15 august, de agenții Poliției Naționale, sub acuzația folosirii unei arme de foc într-o parcare din cartierul La Paz din orașul spaniol Zaragoza (comunitatea autonomă Aragon).

După cum relatează publicația spaniolă Heraldo de Aragon, un localnic a alertat poliția după a auzit mai multe împușcături în timpul unei dispute conjugale dintre un bărbat și o femeie în primele ore ale dimineții.

- Continuarea după publicitate -

Apelul care avertiza despre acele focuri de armă a fost primit în jurul orei 9:20 și a forțat serviciul de urgență 091 să mobilizeze rapid mai multe patrule de poliție.

Persoana care a efectuat apelul a explicat la telefon că cearta respectivă a avut loc într-o parcare a sensului giratoriu Villa de Pau, lângă Parcul Păcii, promenada Tierno Galvan și Canalul Imperial.

În plus, el a precizat că a văzut un bărbat fugind de la fața locului cu o mașină. Când polițiștii au ajuns acolo, au găsit-o doar pe femeie nevătămată și care a confirmat că a fost agresată de partenerul ei.

- Continuarea după publicitate -

Ulterior, victima s-a deplasat cu o patrulă la secția de poliție, unde i-a fost luată o declarație, și a fost inițiat protocolul pentru cazurile de violență de gen.

De asemenea, femeia a dezvăluit identitatea și datele presupusului agresor, ceea ce a permis arestarea sa la scurt timp după aceea. Însă numele său nu a fost făcut public, deoarece investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Imediat după ce martorul incidentului a explicat că a auzit focuri de armă, o echipă de la Poliție Științifică a mers în parcarea din cartierul La Paz, unde a reușit să descopere carcasa unui glonț.

Un purtător de cuvânt de la Sediul Poliției Naționale din Aragon a confirmat arestarea agresorului, dar nu a putut preciza încă dacă arma a fost recuperată. „Cel mai important lucru este că femeia este bine și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, ar fi adăugat el.

Deținutul rămâne în detenție, în așteptarea chemării sale în fața instanței aragoneze pentru a depune mărturie despre faptele comise.

- Continuarea după publicitate -