Un român al cărui nume are inițialele I.C.M., în vârstă de 38 de ani, a fost arestat recent de Garda Civilă spaniolă, fiind suspectat pentru provocarea la data de 13 august a unui incendiu de vegetație care a mistuit opt hectare de masă forestieră și 11 vehicule în localitatea Talamanca de Jarama (comunitatea autonomă Madrid), lângă râul Jarama.

După cum relatează  cadenaser.com, 14 mijloace terestre și cinci aeriene ale Detașamentului de Pompieri din Comunitatea Madrid au trebuit să intervină pe 13 august pentru stingerea incendiului. Intervenția rapidă a Detașamentului de Pompieri Comunitar din Madrid a împiedicat extinderea acestuia la mai multe case izolate din zonă.

- Continuarea după publicitate -

Cu ajutorul unor mărturii și inspecției tehnice vizuale a fermei afectate de incendiu, agenții UPRONA au constatat că incendiul a fost provocat de suspectul român care în ziua respectivă a folosit un aparat de sudură autogen pentru a tăia unul dintre vehiculele din interiorul fermei. Suspectul însă a părăsit zona și nu a dat alarma cu privire la incendiu.

Ana Martin, purtător de cuvânt al Gărzii Civile, a explicat că în ferma respectivă se desfășura o activitate de dezmembrare și casare a vehiculelor clandestine.

În plus, suspectul ar fi încălcat reglementările INFOMA prin folosirea aparatului de sudură autogen în perioadele de risc mare de incendii forestiere, având în vedere valul de căldură extremă care a avut loc în acele zile.

- Continuarea după publicitate -

Agenții Gărzii Civile l-au localizat și arestat pe conaționalul nostru, care a ajuns deja în fața instanței spaniole sub două acuzații, de provocare de incendiu forestier și de furt de vehicule.

Sursă foto: cadenaser.com