Un român în vârstă de 44 de ani și o paraguayancă de 46 de ani au fost arestați de agenții Poliției Naționale spaniole din provincia Granada (comunitatea autonomă Andaluzia) pentru exploatarea a șase femei, potrivit publicației spaniole Infobae.

Cu o situație administrativă instabilă în Spania, femeia arestată avea deja dosar la poliție pentru alte infracțiuni legate de prostituție și împotriva drepturilor lucrătorilor.

- Continuarea după publicitate -

Poliția Națională a subliniat într-un comunicat de presă transmis ulterior că cele șase femei străine salvate din „ghearele” exploatatorilor se aflau într-o evidentă situație de vulnerabilitate și disconfort.

Primele investigații și filaje efectuate de polițiști au arătat că apartamentul în cauză ar fi fost folosit ca bordel 24 de ore din 24.

Pe măsură ce ancheta a avansat, s-a descoperit că mai multe femei străine au venit la apartament pentru a se prostitua sau chiar au locuit acolo în acest scop.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, a existat un flux constant de clienți. Unele dintre aceste femei au fost forțate să întrețină relații sexuale împotriva voinței lor.

În timpul percheziției locului, agenții au observat că apartamentul prezenta condiții insalubre, supraaglomerare și mizerie.

Amenajarea apartamentului fusese modificată intenționat pentru a maximiza spațiul disponibil prostituției, inclusiv transformarea camerelor în zone mai mici de lucru. O saltea a fost găsită chiar și pe terasă.

S-a descoperit că unele dintre femeile identificate se aflau într-o situație instabilă în Spania, fără a avea autorizații de ședere sau de muncă în această țară.

Se pare că aceste femei nu aveau alternative viabile de angajare și au fost forțate să se implice în prostituție, în condițiile impuse de proprietarul român al apartamentului.

- Continuarea după publicitate -

Acesta primea 200 de euro pe săptămână pentru folosirea fiecarei camere, ceea ce însemna un venit lunar considerabil, estimat la 5.600 de euro. În plus, el mai încasa încă 10% din plata fiecărui client, operațiune care era efectuată printr-o aplicație bancară.

La rândul ei, paraguayanca a jucat un rol activ în această afacere ilegală. Ea a fost acuzată că a forțat unele dintre femei să se prostitueze, inclusiv prin folosirea violenței verbale și uneori fizice.

Tot ea era responsabilă cu găsirea de clienți pentru celelalte femei, iar pentru acest serviciu primea un procent din venitul total al afacerii.

Autoritățile au reușit să elibereze în final pe cele șase femei de diferite naționalități, columbiană, venezueleană, peruană și argentiniană. Toate utilizau apartamentul respectiv, iar unele și locuiau acolo.

Operațiunea Poliției Naționale spaniole a pus capăt însă exploatării acestora și le-a oferit posibilitatea de a scăpa de condițiile vulnerabile și precare în care se aflau.

- Continuarea după publicitate -

Sursă foto: Infobae