Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat recent în țara sa natală în urma unui mandat european de arestare emis de Parchetul din Innsbruck (Austria) pentru furtul a peste 10.000 de euro din casa parohială a localității Mils bei Hall (landul Tirol).

După cum relatează publicația Kronen Zeitung, se pare că nici măcar instituțiile bisericești nu sunt ferite de hoți. Acest lucru a fost evident în luna iunie, când parohia din Mils bei Hall a fost jefuită de un infractor necunoscut la acea oră.

- Continuarea după publicitate -

După comiterea faptei, prejudiciul estimat a avut o valoare de peste 10.000 de euro. Polițiștii austrieci n-au reușit atunci să prindă hoțul. De curând însă, cătușele i-au fost puse principalului suspect în România.

Inițial necunoscut, făptuitorul a obținut acces în casa parohială din Mils/Oberdorf la jumătatea lunii iunie. „Apoi a căutat în mai multe camere și a furat bani”, a declarat poliția la acea vreme.

În cursul investigațiilor polițiștilor tirolezi și după evaluările urmelor lăsate de hoț, un cetățean român a fost identificat ca principal suspect la sfârșitul lunii iulie.

- Continuarea după publicitate -

„După aprobarea judiciară, procuratura din Innsbruck a ordonat în cele din urmă arestarea suspectului prin intermediul unui mandat european de arestare”, au precizat anchetatorii.

În cele din urmă, presupusul făptuitor a fost arestat de poliția din țara sa natală, iar foarte curând urmează extrădarea în Austria, unde va fi trimis la închisoarea din Innsbruck. Jaful din casa parohială a provocat un prejudiciu format cinci cifre.