Henry W., un pilot al companiei aeriene United Airlines în vârstă de 63 de ani, s-a confruntat cu consecințe grave după ce s-a prezentat la zborul său de la Paris la Washington DC într-o evidentă stare de ebrietate.

După cum relatează publicația Daily Mail, acțiunile sale nesăbuite l-au făcut să primească o pedeapsă cu închisoare cu suspendare de șase luni, precum și la suspendarea licenței de pilot pentru un an.

- Continuarea după publicitate -

În ziua zborului, personalul de securitate de la Aeroportul Charles de Gaulle din Paris a observat imediat semnele de ebrietate asupra pilotului.

Nivelul său de alcool în sânge a fost de 0,132%, ceea ce era de trei ori limita legală pentru zbor. Starea sa era alarmantă, se clătina ușor, ochii îi erau sticloși și gura uscată, după cum a dezvăluit publicația „One Mile at a Time”.

Din cauza riscului evident reprezentat de un pilot beat, zborul programat să transporte 267 de pasageri către Aeroportul Washington Dulles a trebuit să fie anulat pentru siguranța tuturor.

- Continuarea după publicitate -

După arestarea sa, pilotul s-a prezentat în fața unui tribunal din Bobigny, localitate aflată la nord-est de Paris, și a încercat să-și minimizeze consumul excesiv de alcool susținând că a consumat doar două pahare de vin în noaptea dinaintea zborului.

Judecătorul însă a respins tentativa sa de apărare și a subliniat gravitatea iresponsabilității sale, reamintindu-I că acțiunile sale au pus în pericol viața a 267 de pasageri.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea și suspendarea licenței, Henry a fost obligat să plătească o amendă de 5000 de dolari pentru abaterea sa de la regulament.

United Airlines l-a exclus prompt din serviciu, apoi și-a exprimat cooperarea deplină cu autoritățile franceze pentru soluționarea problemei.

Compania aeriană și-a reiterat angajamentul neclintit față de siguranța pasagerilor și a echipajului, subliniind politica lor strictă de toleranță zero pentru consumul de alcool în rândul angajaților săi.

- Continuarea după publicitate -

Acest incident nefericit a determinat United Airlines să-și reevalueze politicile privind consumul de alcool de către piloți.

În 2019, compania aeriană se confruntase deja cu o problemă similară când doi piloți au fost arestați în Scoția pentru că se aflau sub influența alcoolului înainte de un zbor transatlantic către Newark (SUA).

În consecință, United Airlines a introdus o regulă care cere piloților să se abțină de la alcool cu ​​cel puțin 12 ore înainte de zborul programat să-l conducă.

Limita legală de alcool în sânge pentru echipajul de bord este de 0,08%, ceea ce duce la consecințe potențiale precum amenzi sau pedepse cu închisoarea, în funcție de gravitatea infracțiunii.

Cu toate acestea, limita pentru piloți este mai strictă, stabilită la 0,04 %. Orientările Administrației Federale a Aviației (FAA), denumită regula „bottle to throttle” care înseamnă că piloții nu pot consuma alcool cu ​​opt ore înainte de serviciul de zbor.

- Continuarea după publicitate -

Limita pentru un pilot este mai mică la 0,04%, așa-numitele reguli „bottle to throttle” stabilite de Administrația Federală a Aviației prevăd că piloții nu pot consuma alcool în termen de opt ore de la zbor.

Totuși, FAA afirmă că cele opt ore impuse de regulament nu înseamnă neapărat că pilotul este în cea mai bună condiție fizică pentru a zbura sau că acea concentrație de alcool din sânge este sub limitele legale.