Bărbați neidentificați s-au prefăcut a fi ofițeri de poliție și au înșelat un pensionar de 81 de ani din orașul german Bad Segeberg (landul Schleswig-Holstein) cu suma de 28.000 de euro.

După cum relatează publicația germană Hamburger Abendblatt, un individ care s-a prezentat a fi polițist a susținut la telefon că datele bancare ale octogenarului au fost găsite asupra unui suspect.

- Continuarea după publicitate -

El l-a amenințat apoi că acest presupus suspect ar putea transfera soldul bancar al pensionarului în România. „Polițistul” a convenit apoi cu octogenarul să predea banii unui curier în dimineața zilei de marți, 12 septembrie, promițând că-i va da chitanță de primire a banilor.

De frică, pensionarul și-a retras toate economiile din cont, în timp ce „polițiștii” au continuat să vorbească cu el la telefon. A apărut curierul, a luat banii și a plecat pentru a emite chitanța, dar nu s-a mai întors.

Curierul care a ridicat banii avea părul închis la culoare, vârsta între 20 și 30 de ani și purta o geacă albă cu glugă. Pensionarul a devenit suspicios și a sunat ulterior la poliție pentru confirmare.

- Continuarea după publicitate -

În prezent, polițiștii germani caută martori și avertizează împotriva predării de numerar sau bunuri de valoare către persoane necunoscute. Nici ofițerii de poliție, nici procurorii și nici judecătorii nu ar cere niciodată dume de bani.

De asemenea, poliția nu ar suna niciodată la numărul 110. Persoanele apelate nu ar trebui să continue discuția la telefon. „Ar fi bine să închideți telefonul și să vorbiți cu cunoscuții sau rudele despre apelul telefonic”, a sfătuit adevărata poliție într-un comunicat dat joi, 14 septembrie.

Sursa foto: Hamburger Abendblatt