Secția a III-a a Tribunalului Provincial din Almeria (comunitatea autonomă Andaluzia) a emis un verdict de vinovăție împotriva unui cetățean spaniol, într-un caz legat de o infracțiune împotriva drepturilor cetățenilor străini, potrivit publicației locale Diario de Almeria.

Inculpatul, identificat cu inițialele J.A.R.C., a recunoscut la o audiere recentă că a transportat două femei implicate în prostituție în schimbul unei plăți. Aceste femei au fost exploatate de un cuplu de români care, deși acuzat, nu s-a prezentat la proces.

- Continuarea după publicitate -

Inculpatul a mărturisit că între anii 2019 și 2022 le-a transferat pe aceste femei în locuri unde practicau prostituția, deoarece nu aveau alte mijloace de transport din cauza situației administrative ilegale. Pentru serviciile sale, el a perceput o taxă cuprinsă între 5 și 10 euro.

După această recunoaștere a vinovăției, procurorul și-a redus cererea inițială de pedeapsă și a propus o amendă pe timp de trei luni, la o rată de trei euro pe zi, propunere acceptată de magistrați. Acest accept a însemnat condamnarea definitivă pentru inculpat.

În plus, procurorul a solicitat un mandat de percheziție și arestare pentru cei doi acuzați principali. Procurorul a susținut că I.S., cunoscut și sub numele de „Papi”, a condus un pub în localitatea Campohermoso (provincia Almeria), unde ademenea femeile, oferindu-le posibilitatea de a câștiga venituri semnificative prin prostituție.

- Continuarea după publicitate -

După ce le erau reținute pașapoartele, sub pretextul de a le verifica, aceste femei erau obligate să lucreze ca prostituate sub supravegherea lui „Papi” și a partenerei sale, I.L.V., ambii de naționalitate română.

Rechizitoriul susține că I.L.V. a lucrat, de asemenea, ca damă de companie în incintă, îndeplinind sarcini de curățenie și practicând prostituția, dar fără a fi sub controlul direct al nimănui.

Procurorul susține că inculpații au profitat de situația ilegală a victimelor, deoarece ele nu aveau mijloacele necesare pentru a supraviețui altfel în Spania. Femeile lucrau de la ora 19:00 până la primele ore ale dimineții, în funcție de cererea clienților.

La un moment dat, între 10 și 13 femei așteptau simultan sosirea clienților, care plăteau 10 euro pentru 10 minute, 50 de euro pentru o jumătate de oră și 100 de euro pentru o oră de serviciu sexual, bani care se presupune că ar fi fost colectați de I.L.V.

Ministerul Public spaniol a solicitat o pedeapsă de doi ani și patru zile de închisoare, ordine de restricție și plata unei amenzi pentru două infracțiuni legate de prostituție și o infracțiune împotriva drepturilor cetățenilor străini în cazul inculpatului I.S.

- Continuarea după publicitate -

Pentru I.L.V. se solicită doi ani de închisoare, ordine de restricție și plata unei amenzi pentru aceleași infracțiuni ca și partenerul său.