Brandon Lee Buschman, un bărbat în vârstă de 34 de ani, rezident în orașul Babbitt din statul american Minnesota, a fost găsit mort în interiorul unei lăzi frigorifice într-un imobil situat în orașul Biwabik din același stat, la data de 26 iunie.

După cum relatează publicația britanică Mirror, bărbatul avea pe numele său un mandat activ de arestare și se crede că a rămas încuiat în lada frigorifică, după ce s-a ascuns în ea.

- Continuarea după publicitate -

Aceasta era un model vechi care avea un mecanism de închidere doar din exterior, ceea ce a făcut imposibil ca Buschman să poată ieși, a declarat vineri, 7 iulie, Departamentul de Poliție Gilbert Minnesota într-un comunicat de presă.

Imobilul respectiv nu a mai fost ocupat de rezidenți din februarie 2023, utilitățile fiind deconectate din aprilie 2022, au spus anchetatorii care au precizat că mai multe cunoștințe ale lui Buschman au fost „prezente în casă” în jurul momentului dispariției sale.

- Continuarea după publicitate -

Martorii ar fi informat polițiștii că l-au văzut urcând la etajul imobilului, din cauza unei posibile prezențe a poliției în zonă. Anchetatorii cred că Buschman s-a ascuns în lada frigorifică, nefuncțională în acel moment, ​​din propria sa voință.

Potrivit poliției, o tijă de ornament metalic pentru gazon a fost găsită „introdusă din interiorul congelatorului către mecanismul de blocare”, dar deoarece tija era „blocata între garnitură și marginea fabricată”, nu a putut deschide lada frigorifică din interior.

Potrivit poliției locale, Biroul de Examinare Medicală din Midwest nu a găsit nicio dovadă de traumă sau rănire în timpul autopsiei. Un raport toxicologic complet urmează să fie finalizat în următoarele săptămâni.