Cu câteva clipe înainte de decolare, un zbor Emirates din Rusia a fost obligat să rămână pe loc, deoarece a început să iasă fum din spatele aeronavei, potrivit Daily Mail.

Vineri, 30 iunie, pe aeroportul din Sankt Petersburg (Rusia) au fost observate vehicule de stingere a incendiilor care aruncau jeturi de apă pe un Boeing 777 fumegând, chiar înainte de zborul programat către Dubai (Emiratele Arabe Unite).

- Continuarea după publicitate -

Pasagerii au fost instruiți să debarce și să intre în terminalul aeroportului Pulkovo, cu puțin timp înainte de miezul nopții.

„Din motorul unui avion de pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg a ieșit fum”, a anunțat un oficial rus al serviciilor de urgență.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene Emirates a declarat: „Zborul EK176 din Sankt Petersburg către Dubai, pe 30 iunie 2023, a revenit la poartă după ce au fost detectate rapoarte de fum în timpul respingerii pentru plecare.

- Continuarea după publicitate -

Ca măsură de precauție, toți pasagerii și echipajul au debarcat, în timp ce aeronava a fost asistată de autoritățile locale și de serviciile de pompieri”.

Cauza specifică a fumului, care părea să fie asociată cu unitatea de putere auxiliară din spate a avionului, mai degrabă decât cu motorul aripii principale, nu a fost dezvăluită. Un total de 228 de pasageri și 15 membri ai echipajului au fost evacuați.

După o întârziere de aproximativ cinci ore, aeronava Boeing 777 a decolat în cele din urmă și după șase ore și jumătate, a aterizat în siguranță la Dubai, în jurul orei 11:30, ora locală.

Purtătorul de cuvânt al Emirates a comentat: „Pasagerilor li s-a permis să se îmbarce după finalizarea inspecțiilor, iar aeronava a plecat cu întârziere.

Ne cerem scuze sincer pentru neplăcerile cauzate. Siguranța pasagerilor și a echipajului de bord rămâne prioritatea noastră principală și nu va fi niciodată compromisă”.

- Continuarea după publicitate -

În ciuda conflictului în curs dintre Rusia lui Vladimir Putin și Ucraina, Emirates a continuat să opereze zboruri către și dinspre Rusia, în timp ce alte companii aeriene occidentale au suspendat toate serviciile către Rusia.

Sancțiunile din industria aviației impuse de țările occidentale au afectat capacitatea Rusiei de a întreține și repara aeronave, iar rezultatele încep să se vadă.