Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanșat o acțiune de combatere a contrabandei cu țigări, în apropierea râului Tisa, soldată cu confiscarea a 6.000 de pachete de țigări și reținerea unui cetățean ucrainean.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, ieri, 1 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfășurat o operațiune de combatere a contrabandei cu țigarete în zona de responsabilitate.

- Continuarea după publicitate -

În timpul acțiunii, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră au observat patru persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării, în jurul orei 22.40.

În încercarea de a-i reține pe suspecți, polițiștii au făcut somații legale prin voce, însă aceștia au ignorat ordinele și au fugit spre teritoriul ucrainean, abandonând coletele.

În urma tragerii a două focuri de avertisment în plan vertical, un bărbat îmbrăcat în costum de neopren a fost reținut, în timp ce ceilalți trei au sărit în apa râului Tisa și au ajuns pe teritoriul statului vecin.

- Continuarea după publicitate -

Polițiștii de frontieră au descoperit 8 colete cu țigări la fața locului, care au fost transportate la sediul instituției, împreună cu bărbatul reținut, un cetățean ucrainean în vârstă de 20 de ani, pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii au constatat că baxurile de țigări conțineau 5.998 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.200 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Autoritățile au anunțat autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. Această acțiune demonstrează angajamentul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației în combaterea contrabandei și a altor activități ilegale în zona de frontieră, în vederea protejării cetățenilor

- Continuarea după publicitate -