Trei bărbați de naționalitate română au fost arestați marți, 6 iunie, de polițiști din cadrul BCCO (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate) din județul Alba, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria șase migranți din Bangladesh prin punctul de trecere al frontierei.

Cei șase migranți erau ascunși într-un spațiu special amenajat sub șasiul unui camion destinat transportului diferitelor mărfuri. Aceștia au fost preluați din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuți ilegal în Ungaria, urmând a ajunge pe teritoriul Austriei contra sumei de 3.000 de euro pentru fiecare migrant.

- Continuarea după publicitate -

Cei trei români au fost reținuți în timp ce se îndreptau către vamă cu intenția de a trece frontiera în Ungaria. În timpul percheziției vehiculului, polițiștii au descoperit mai multe cuști metalice sudate. Acestea ascundeau migranții care urmau să treacă ilegal granița către țările vestice.

În ziua următoare, 7 iunie, au fost efectuate șase percheziții la domiciliile din județul Alba ale celor trei inculpați în vârstă de 28, 36 și 37 de ani. Împotriva acestora a fost luată măsura reținerii, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți și constituirea unui grup infracțional organizat.

- Continuarea după publicitate -

Ulterior, cei trei inculpați au fost prezentați Tribunalului Alba, care a dispus cercetarea lor în stare de arest preventiv.