Garda Civilă spaniolă a arestat trei români, membri ai unui grup infracțional care activa în provinciile Madrid și Gudalajara, cu scopul de a jefui baruri și restaurante. În urma anchetării unei serii de tâlhării comise în diverse locații, Garda Civilă a demarat operațiunea „Sangalin”, dedicată arestării hoților.

După cum relatează publicația Madridiario, presupușii făptași au provocat pagube considerabile, deoarece pentru a accesa incintele barurilor și restaurantelor au folosit un fel de „chingă de ancorare” pe care o legau de ușile incintelor respective și apoi o trăgeau violent cu un vehicul pe care-l furau cu puțin înainte de a da lovitura.

- Continuarea după publicitate -

Odată intrați înăuntru, cu ajutorul unui baros sau a unui capac de canal loveau cu violență aparatele de jocuri tip „slot machine”, le devalizau și apoi fugeau rapid de la locul faptei.

Pe parcursul anchetei a fost posibilă depistarea existenței unui vehicul care a fost folosit în mai multe jafuri și care a fost identificat grație camerelor de supraveghere video instalate într-una dintre locații.

A urmat un studiu laborios al plăcuțelor de înmatriculare ale vehiculelor implicate și a probelor obținute în cadrul controalelor vizuale efectuate în locurile în care au fost comise tâlhăriile.

- Continuarea după publicitate -

Astfel, s-au putut identifica suspecții acestei anchete, trei persoane de origine română, cu vârsta cuprinsă între 28 și 35 de ani, cu numeroase antecedente penale pentru aceeași infracțiune.

Garda Civilă a dispus proceduri pentru arestarea celor trei suspecți care se vor confrunta cu acuzații precum apartenență la un grup infracțional organizat, două infracțiuni de tâlhărie sau furt de vehicule și nouă infracțiuni de tâlhărie cu forța.