Agenții poliției federale din districtul german Neustadt an der Waldnaabau (landul Bavaria) au arestat în weekend un român în vârstă de 37 de ani, aflat într-un vehicul cu numere de înmatriculare bulgărești care a fost oprit în apropiere de localitatea Waidhaus.

După cum relatează publicația germană Onetz, la verificarea actelor de identitate, polițiștii germani au constatat că românul era căutat de procurorul din Giessen (landul Hesse) cu mandat de arestare. El avea de plătit o amendă de 700 de euro pentru comiterea infracțiunii de furt.

- Continuarea după publicitate -

Deoarece nu a putut plăti suma pe loc, poliția federală l-a dus temporar la secția de poliție. După mai multe telefoane la nivel european, în final a fost găsită o cunoștință a românului care i-a plătit amenda la o secție de poliție din Belgia, scăpându-l de 20 de zile de închisoare.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă 10 iunie, în jurul orei 1:40 a.m., polițiștii federali din Flensburg (landul Schleswig-Holstein) au verificat un autocar transfrontalier de lungă distanță care venea din Danemarca în drum spre Gent (Belgia).

- Continuarea după publicitate -

Potrivit publicației Meinestadt, ofițerii au constatat la verificarea identităților pasagerilor că pe numele unui român de 47 de ani, aflat în autocar, exista un mandat de arestare.

Un procuror german îl căuta pentru că mai avea de executat 59 de zile dintr-o pedeapsă totală de un an și trei luni de închisoare pentru infracțiunea de furt. În consecință, a fost trimis la centrul de corecție JVA (Justizvollzugsanstalt) Flensburg.

După aproximativ 24 de ore mai târziu, un alt român de 35 de ani a fost verificat de polițiștii din Flensburg. Acesta era pasager într-un autoturism oprit de polițiștii germani pe autostrada A7, după ce tocmai intrase în Germania din Danemarca.

Un alt procuror german îl căuta pentru infracțiunea de conducere intenționată fără permis și pentru că nu se predase pentru executarea sentinței. Conaționalul nostru a fost trimis la JVA Flensburg, unde va petrece următoarele 20 de zile.

- Continuarea după publicitate -