Poliția federală a arestat trei suspecți de naționalitate română, la doar o lună după atacul brutal suferit în propria locuință de un cuplu de bătrâni rezidenți în cartierul Füssenich al orașului german Zülpich din districtul Euskirchen (landul Renania de Nord-Westfalia).

După cum relatează publicația Kölner Stadt-Anzeiger, conaționalii noștri sunt acuzați de tentativă de omor. Potrivit lui Michael Beyer, purtător de cuvânt al poliției din Bonn, inculpații sunt doi bărbați, de 37 și respectiv 36 de ani, și o femeie de 36 de ani.

- Continuarea după publicitate -

Pe urmele suspecților, polițiștii au chestionat cele două victime, o femeie în vârstă de 77 de ani și soțul ei, cu un an mai tânăr decât ea. Cuplul a fost atacat și rănit grav în ferma lor din Füssenich în primele ore ale dimineții zilei de 15 august.

Ambii soți au avut nevoie de tratament de terapie intensivă. Abia după o săptămână de la comiterea faptelor, anchetatorii de la echipa de omucideri din Bonn (Renania de Nord-Westfalia) au putut să interogheze victimele cu privire la crimă. Potrivit poliției, în cursul anchetei, probele împotriva celor trei suspecți, arestați între timp, au crescut de la o zi la alta.

Suspecții provin din cercul mai larg de cunoștințe al familiei, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al poliției, Beyer, când a fost întrebat.

- Continuarea după publicitate -

Poliția l-a arestat sâmbătă pe unul dintre bărbații suspectați la granița dintre Grecia și Bulgaria. „Bărbatul nu știa unde se află”, a precizat Beyer despre suspectul respectiv. De aceea, Judecătoria din Bonn a emis un mandat internațional de arestare la cererea procurorului.

Potrivit purtătorului de cuvânt, ceilalți doi suspecți au fost arestați marți dimineața la Köln și Wassenberg (districtul Heinsberg). Un judecător de la tribunalul districtual din Bonn i-a trimis pe acești suspecți în arest preventiv.

Ancheta nu este încă finalizată. De aceea, fundalul crimei și motivul sunt încă neclare. În consecință, nu se știe dacă a fost vorba despre un jaf sau dacă anturajul familial a jucat un rol în această tentativă de crimă.

După cum a confirmat poliția publicației Kölner Stadt-Anzeiger, seniorii au suferit răni din cauza unor traumatisme suferite de la obiecte contondente. Din motive ale anchetei aflate în plină desfășurare, poliția continuă să țină secretă informația despre obiectele cu care ar fi fost loviți cei doi septuagenari.

- Continuarea după publicitate -