Agenții Poliției Naționale din Spania au desfășurat recent o operațiune care s-a soldat cu eliberarea a trei victime care erau exploatate sexual de un clan familial de naționalitate română în provincia Tarragona (comunitatea autonomă Catalonia), potrivit publicației locale Diari de Tarragona.

În cadrul acestei operațiuni, cinci persoane au fost arestate în provincie, dintre care două au fost trimise în detenție provizorie, potrivit unor surse din Poliția Națională. Ancheta polițiștilor spanioli a primit sprijinul Biroului Ataşat al Ambasadei României în Spania, Europol şi Poliţia Naţională Română.

- Continuarea după publicitate -

Acest grup infracțional era specializat în recrutarea și transferul de femei de aceeași naționalitate în Spania sub promisiuni false de angajare legitimă. Una dintre femeile implicate a profitat de statutul său de femeie pentru a nu trezi suspiciuni victimelor în timpul recrutării lor, pe care le înșela cu promisiunea că vor lucra în sectorul curățeniei sau al ospitalității.

Anchetatorii au aflat că femeile au ajuns pe teritoriul spaniol pe calea aerului în capitala Cataloniei, Barcelona, pentru a fi apoi transferate cu mașina în Tarragona, unde unde erau forțate să practice prostituția pe drumurile publice sau în unități alternative.

- Continuarea după publicitate -

În plus, femeile erau obligate să se căsătorească cu membrii bandei, astfel încât activitatea lor infracțională să nu fie detectată în timpul călătoriei.

Membrii grupului infracțional au bătut și amenințat victimele, violându-le în mod repetat și rănind grav pe una dintre ele, care a trebuit să fie spitalizată.

În plus, ei obligau victimele să îngrijească plantațiile de marijuana deținute de bandă. Marijuana era transportată în Italia și vândută acolo, generând venituri suplimentare grupului infracțional.

Operațiunea a pornit de la o anchetă a poliției române și a culminat cu eliberarea a trei victime din Tarragona și arestarea a cinci membri ai bandei.

Aceștia au fost acuzați de infracțiuni de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, infracțiuni împotriva sănătății publice, agresiune sexuală, vătămări, falsificare de documente și apartenență la un grup infracțional.

- Continuarea după publicitate -

După ce au ajuns în instanță, doi dintre cei arestați au fost arestați preventiv. În timpul operațiunii au fost efectuate patru percheziții în localitățile Salou, L’Ametlla de Mar și Miami Platja din provincia Tarragona, în care au fost ridicate patru telefoane mobile și multiple documente legate de anchetă.

Sursa foto: Diari de Tarragona