Palco Eduard Norbert, un șofer de 19 ani din satul Oiejdea, comuna Gâlda de Jos, județul Alba, a produs un grav accident rutier în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 august, soldat cu decesul a trei tineri și rănirea gravă a altor trei, după ce s-a urcat beat la volan și a intrat în grupul celor șase victime care mergeau în afara carosabilului, pe DN 1, la ieșirea din comuna Sântimbru.

Potrivit publicației Știrile PRO-TV, cei șase tineri spulberați de șoferul aflat în stare de ebrietate participaseră la o petrecere și doreau să mai bea încă o bere, ceea ce i-a făcut să meargă pe jos până la o benzinărie din apropiere pentru a o cumpăra. Aflați și ei sub influența alcoolului, n-au observat la timp mașina care se apropia amenințător.

- Continuarea după publicitate -

În afară de faptul că băuse, șoferul vinovat era începător şi avea permis doar de opt luni. După impactul devastator, vehiculul său a mai rulat încă 200 de metri pe câmpul din vecinătatea drumului și abia apoi s-a oprit.

Sursa foto: Știrile PRO-TV

„Duminică, în jurul orei 3:30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile”, a informat un comunicat al IPJ Alba.

Ajuns de urgență la faţa locului, personalul medical de pe ambulanță nu a putut face nimic pentru trei dintre victime. Cei trei tineri decedați sunt Bogdan Stinea, de 17 ani, Daniel Doru, de 18 ani, și Patrick Adrian, de 25 de ani, toți din Sântimbru Fabrică. Ceilalţi trei au ajuns la spital cu leziuni grave.

- Continuarea după publicitate -

Testarea efectuată cu aparatul etilotest a relevat că șoferul avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testat și cu cu aparatul pentru depistarea consumului de droguri, rezultatul a fost negativ.

Șoferul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând că luni, 28 august, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria din Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Sursa foto: Știrile PRO-TV

- Continuarea după publicitate -