Un grav accident rutier a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 22 iulie, pe drumul DN2-E85 în apropierea localității Gherăeştii Noi, undeva la limita dintre judeţele Neamţ şi Iaşi, cunoscut de localnici ca şi „drumul morţii” din cauza numeroaselor accidente care se petrec acolo.

După cum relatează publicația Ziarul de Iași, în accident au fost implicate o motocicletă, condusă de un bărbat de 47 de ani și o bicicletă pe care pedala o femeie de 58 de ani din Iași. Din motive încă necunoscute, între cele două vehicule a avut loc o coliziune devastatoare.

- Continuarea după publicitate -
Sursa foto: Ziarul de Iași

În urma acesteia, trei persoane şi-au pierdut viaţa: motociclistul şi soţia lui aflată în spatele acestuia pe motocicletă, precum şi femeia care se afla pe bicicletă. Două victime erau încă în viaţă la sosirea salvatorilor, dar inconştiente.

În ciuda manevrelor prelungite de resuscitare, eforturile lucrătorilor sanitari au fost în zadar. La locul accidentului a fost mobilizat şi un elicopter SMURD. Traficul pe DN2-E85 a fost blocat pe ambele sensuri. Cuplul care circula cu motocicleta era chiar din satul Gherăeştii Noi, aparținând de comuna Gherăești (județul Neamț).

ISU Neamț a transmis: „La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, două ambulanțe SMURD TIM și EPA) și SAJ Roman , dar și de la Detașamentul de pompieri Pașcani. A fost solicitat și elicopterul SMURD”.

- Continuarea după publicitate -

„Ajunși la locul producerii evenimentului, echipajele de intervenție au identificat o femeie de 30 de ani fără semne vitale și alte două persoane în stare de inconștiență. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare.

Din păcate cele două victime, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 58 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD TIM declarând decesul acestora. Pompierii au acționat și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier”, a transmis ISU Neamț.

Sursa foto: Ziarul de Iași

IPJ Neamț a informat: „La data de 22 iulie, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN2-E85, în afara localității Gherăieștii Noi”.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, între o motocicletă pe care se aflau două persoane și o bicicletă ar fi avut loc o coliziune, în condiții ce vor fi stabilite în cursul anchetei.”

„Din nefericire, în urma evenimentului rutier, a rezultat decesul celor trei persoane. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”.

- Continuarea după publicitate -