Poliția Națională a răspuns luni, 4 septembrie, alertei în legătură cu un imobil ocupat ilegal, situat pe Ronda de Nelle 120, în cartierul Ronda de Nelle din orașul spaniol A Coruna (comunitatea autonomă Galicia), unde trei bărbați au fost reținuți sub suspiciunea că ar fi comis un viol la începutul lunii august.

Așa cum relatează publicația locală La Voz de Galicia, forțele de securitate au indicat că operațiunea este încă în desfășurare, așa că în prezent nu este posibilă furnizarea de detalii suplimentare. Persoanele reținute au fost eliberate pe cauțiune în așteptarea procesului judiciar.

- Continuarea după publicitate -

Această operațiune a poliției este legată de evenimentele petrecute pe 11 august, când locuitorii zonei au fost surprinși de prezența mai multor patrule care au efectuat arestarea a două persoane în controversata clădire.

În ceea ce privește violul cercetat, nu s-a confirmat dacă a avut loc în cadrul imobilului sau în altă parte și nici dacă cei arestați sunt rezidenți obișnuiți ai imobilului sau pur și simplu l-au frecventat, întrucât doar unul dintre ei a fost reținut în incinta acestuia.

De menționat că în luna martie a acestui an, în aceeași clădire au intervenit forțele de securitate pentru arestarea unui bărbat acuzat că și-a atacat partenera. Prezența diferitelor forțe de poliție în această clădire a fost o constantă în ultima perioadă.

- Continuarea după publicitate -

De altfel, în 2013 s-a făcut o anchetă într-un apartament în care 34 de cetățeni români locuiau în condiții precare. Aceștia erau victimele unei bande care îi exploatau, forțându-i să cerșească.

În plus, în același an, a avut loc o altercație semnificativă când mai mulți chiriași l-au acuzat pe unul dintre suspecți că a abuzat sexual un minor, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete a poliției.

În 2014, problemele au persistat, deoarece vecinii imobilului au reclamat că unii locatari ardeau cabluri electrice în interiorul clădirii pentru a extrage cuprul.

Miercuri, 6 septembrie, locuitorii din zonă au inițiat o manifestație, începând cu ora 20:00, cu scopul de a cere autorităților o soluție la problemele de conviețuire și sănătate pe care le întâmpină de aproape un deceniu.

Problema esențială este că proprietarii imobilului, doi frați care au moștenit clădirea de la tatăl lor, nu au depus nicio plângere oficială de ocupare ilegală împotriva ocupanților ilegali. Poliția Națională indică faptul că ancheta este încă deschisă, astfel încât nu pot oferi alte informații.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: La Voz de Galicia