În timpul unui control în trafic pe autostrada A8, vameșii germani au descoperit la sfârșitul lunii august 824 de kilograme de cafea prăjită și 43,2 litri de vin spumant care erau transportate cu o dubă din Luxemburg în România cu anumite documente de transport lipsă.

După cum relatează publicația germană ZVW, bunurile nu au fost impozitate. Biroul Vamal principal din Stuttgart (landul Baden-Württemberg) a perceput vineri, 8 septembrie, companiei de transport suma de 3.600 de euro reprezentând taxele obișnuite pentru produse precum cafea și băuturi alcoolice, informație dezvăluită într-un comunicat de presă.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit acestuia, ofițerii de la poliția rutieră Ludwigsburg au oprit duba pe A8 și au efectuat un control împreună cu funcționarii vamali. Compania dorea să livreze lotul comercial de mărfuri din Luxemburg în România, dar nu avea întocmită o procedură de transport cu accize pentru transport.

Ca răspuns la întrebările presei, Biroul Vamal principal din Stuttgart a anunțat că firmei care a comandat transportul i s-a dat un termen până vineri (8 septembrie) pentru a depune documentele lipsă. Întrucât societatea nu a furnizat dovada retroactivă a impozitării, biroul vamal a încasat taxele în aceeași zi. Firma respectivă se așteaptă în prezent și la amenzi pentru evaziune fiscală.

În comunicatul de presă, Biroul Vamal principal din Stuttgart a subliniat că mărfurile supuse accizelor trebuie declarate la autoritatea vamală competentă înainte de începerea transportului.

- Continuarea după publicitate -

Acestea includ, printre altele, produsele din tutun, băuturile alcoolice și cafeaua. Persoanele fizice trebuie să respecte cantitățile acestor produse dacă ele sunt utilizate în mod personal. Cantitatea maximă permisă fără a plăti taxe pentru cafea este de zece kilograme de persoană.

Sursa foto: ZVW