Peste 162.800 de persoane și 41.500 de mijloace de transport au trecut prin punctele de frontieră din România, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, în data de 5 martie 2023. Din totalul celor care au trecut granița, 80.248 au intrat în țară, inclusiv 6.982 de cetățeni ucraineni.

Potrivit informațiilor oferite de Poliția de Frontieră, la punctele de trecere a frontierei se efectuează controlul de frontieră cu operativitate, în conformitate cu legislația națională și comunitară, iar polițiștii de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

- Continuarea după publicitate -

Pe aplicația TAVRO (Timp Așteptare Vamă România), ce poate fi descărcată momentan numai pe telefoanele Android accesând link-ul următor https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dmn.tavro, se regăsesc informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional.

În ceea ce privește activitățile specifice, polițiștii de frontieră au constatat 65 de fapte ilegale (24 infracțiuni și 41 contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini, iar bunuri în valoare de peste 436.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la aproximativ 57.000 de lei.

În plus, 25 de cetățeni străini nu au fost lăsați să intre în țară, deoarece nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege, iar 22 de cetățeni români nu au putut ieși din țară din motive legale.

- Continuarea după publicitate -

Poliția de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.