La data de 08.06.2023, s-au efectuat formalitățile de control în punctele de frontieră din întreaga țară pentru aproximativ 217.700 de persoane, atât cetățeni români cât și străini, și peste 56.700 de mijloace de transport, pe ambele direcții.

Pe sensul de intrare în România, au fost înregistrate 114.167 de persoane, inclusiv 12.074 de cetățeni ucraineni. Astfel, de la data de 10.02.2022 (perioada pre-conflict) până la data de 08.06.2023, la nivel național, au intrat în România 4.470.053 de cetățeni ucraineni.

- Continuarea după publicitate -

Controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei continuă să se desfășoare în mod eficient, în conformitate cu legislația națională și comunitară. Poliția de Frontieră operează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații despre situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional pot fi găsite pe aplicația Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce privește activitățile specifice, în zonele de competență, adică punctele de trecere și „frontiera verde”, polițiștii de frontieră au constatat următoarele:

- Continuarea după publicitate -

Au fost înregistrate 48 de fapte ilegale, dintre care 30 de infracțiuni și 18 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români, cât și de cetățeni străini.

Valoarea totală a amenzilor contravenționale aplicate se ridică la aproximativ 7.100 lei.

Au fost ridicate bunuri în valoare de peste 489.650 lei în vederea confiscării.

Au fost refuzate intrarea în țară a 17 cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile legale, și de asemenea, nu s-a permis ieșirea a 17 cetățeni români din diverse motive legale.

Poliția de Frontieră colaborează în mod integrat cu celelalte instituții responsabile în acest domeniu, pentru a asigura un schimb rapid de date și informații, în vederea gestionării eficiente a cazurilor apărute.

- Continuarea după publicitate -