În cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au făcut o descoperire impresionantă. Într-un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 53 de ani, au fost găsite nu mai puțin de 9.000.000 de țigarete de contrabandă.

Valoarea estimată a acestor bunuri ilicite se ridică la aproximativ 2,3 milioane de euro. În prezent, se desfășoară cercetări în legătură cu acest caz sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

- Continuarea după publicitate -

În seara zilei de 10 iunie 2023, în jurul orei 23:00, un cetățean bulgar în vârstă de 53 de ani a ajuns la P.T.F. Giurgiu. Conducând un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, acesta intenționa să intre în România. Documentele prezentate indicau că marfa consta în recipiente din sticlă, destinate transportului din Bulgaria în Cehia.

În urma analizei de risc efectuate de polițiștii de frontieră, s-a decis efectuarea unui control detaliat al ansamblului rutier. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost găsite 900 de baxuri ascunse ingenios, utilizând metoda capacului.

Deasupra erau cutii cu recipientele din sticlă menționate în documente, iar restul paletului ambalat în carton conținea baxurile cu țigări. Acestea conțineau un total de 9.000.000 de țigări de contrabandă.

- Continuarea după publicitate -

Evaluate la aproximativ 2,3 milioane de euro (echivalentul a 11.250.000 de lei), țigările au fost confiscate și în prezent se desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

De asemenea, șoferul bulgar a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.