În noaptea de joi spre vineri, 1 septembrie, o dubă care transporta opt pasageri români pe Autostrada 287, din statul american Colorado, s-a trezit implicată într-o serie sinistră de evenimente care inițial păreau urmarea unei altercații rutiere între doi șoferi, dar în final s-au dovedit a fi un potențial jaf armat comis pe autostradă.

După cum relatează CBS Colorado, ceea ce a început ca un denunț inofensiv al unei altercații rutiere, primit cu puțin înainte de ora 17:00, s-a transformat într-o investigație înfricoșătoare asupra unei tentative de jaf de autostradă, „condimentată” inclusiv cu focuri de armă.

- Continuarea după publicitate -

Investigațiile ulterioare s-au desfășurat sub autoritatea Biroului Șerifului din Larimer County (LCSO). Constatările preliminare au dezvăluit că duba a fost supusă unei rafale de gloanțe care, în cele din urmă, a scos-o de pe carosabil și au deviat-o pe un câmp, chiar la nord de orașul Fort Collins.

Din fericire, toți cei opt pasageri ai dubei au reușit să scape nevătămați din ambuscadă, chiar dacă vehiculul lor a fost cuprins de flăcări, aprinzând vegetația uscată de pe terenul înconjurător.

- Continuarea după publicitate -

Interogate de polițiști, victimele au relatat o întâlnire terifiantă cu agresorii lor care au rămas neidentificați, ascunși în spatele măștilor și sosiți la fața locului într-un SUV enigmatic.

Din acest vehicul dubios au fost trase focuri de armă care au deviat direcția de deplasare a dubei și au forțat-o să cadă într-o râpă. Marca, modelul și culoarea SUV-ului agresorilor rămân deocamdată un mister pentru oamenii legii.

Adăugând o turnură suprarealistă dramei care tocmai se desfășura, o ambulanță trimisă pentru a răspunde incidentului a fost cuprinsă ulterior de flăcări, deși anchetatorii au exclus orice legătură între acest incendiu și cel al dubei.

În mijlocul haosului, mai multe persoane din duba atacată au avut nevoie de îngrijiri medicale, unele chiar au fost duse cu elicopterele serviciului de urgență la spitalele din apropiere.

O altă persoană care se afla în trafic a trebuit, de asemenea, să fie transportată cu avionul la spital din cauza unei urgențe medicale, fără legătură cu incidentul armat.

- Continuarea după publicitate -

Deși nu au fost identificați sau localizați eventuali suspecți, LCSO a informat că nu pare să existe eventuale amenințări pentru public, legate de acest incident.

Sursa foto: CBS Colorado