Doi cetățeni români, tată și fiu în vârstă de 45 și respectiv 18 ani, au fost răniți grav duminică, 30 iulie, în urma unui accident rutier petrecut pe autostrada A1 din Austria, în apropiere de localitatea Allhaming (Austria Superioară).

Teribilul accident s-a produs din cauza unei „anvelope fantomă”, potrivit publicației Kronen Zeitung,

- Continuarea după publicitate -

În jurul orei 18:15, un tânăr de 29 de ani din zona Urfahr își conducea mașina pe autostrada A1 vest, în direcția Viena. În dreptul localității Sipbachzell, o anvelopă și janta aferentă s-au desprins brusc de suspensia roții din partea stânga față a mașinii, din motive necunoscute.

Tandemul jantă-anvelopă a zburat pe banda opusă, în direcția Salzburg, și s-a izbit de parbrizul tânărului nostru conațional care conducea liniștit un autoturism în care de afla și tatăl său.

Vehiculul izbit violent în parbriz a părăsit carosabilul în partea dreaptă, a lovit un amortizor de impact al balustradei, s-a răsucit de mai multe ori, a lovit spatele balustradei metalice și s-a oprit pe terasamentul de lângă autostradă, cu avarii majore.

- Continuarea după publicitate -

Cei doi ocupanți ai mașinii avariate au fost grav răniți și, după ce au fost scoși de pompieri din epava mașinii, au fost duși fiul la Spitalul Universitar Kepler din Linz cu elicopterul de salvare și tatăl la Spitalul din Wels cu o ambulanță.

Tânărul nostru conațional a suferit răni grave la cap și în prezent se află în comă, în timp ce tatăl său a supraviețuit unei artere femurale rupte datorită intervenției rapide a salvatorilor. Șoferul vehiculului din care s-a desprins anvelopa a scăpat nevătămat, reușind să oprească vehiculul său pe trei roți.

Trei echipaje de pompieri cu diferite autospeciale, trei ambulanțe, un elicopter de salvare și polițiștii rutieri au intervenit la locul accidentului. Autostrada A1 spre Salzburg a fost închisă pe ambele benzi până la ora 19:50.

Sursă foto: Kronen Zeitung

- Continuarea după publicitate -