Dănuț Constantin și Gabriela Constantin, un român de 35 de ani și fiica sa de 17 ani, se confruntă în prezent cu acuzații de furt din mai multe magazine Kohl’s situate pe raza comitatului Waukesha (statul american Wisconsin).

După cum relatează publicația FOX6 Milwaukee, Dănuț este acuzat de un infracțiune de furt cu amănuntul pentru că a preluat intenționat articole cu o valoare cuprinsă între 500 și 5.000 de dolari, în timp ce Gabriela se confruntă cu trei acuzații similare.

- Continuarea după publicitate -
Gabriela Constantin. Sursă foto: FOX6 Milwaukee

Incidentul s-a petrecut miercuri, 9 august, când un ofițer de resurse școlare (persoană desemnată să îndeplinească trei roluri majore într-o școală americană: ofițer pentru aplicarea legii, consilier și educator în domeniul dreptului) a fost trimis la magazinul universal Kohl’s din Muskego, ca răspuns la o plângere privind un furt cu amănuntul comis de două persoane.

Acestea, identificate ulterior ca un tânăr și o tânără, au fost observați cum introduceau diverse articole în pungi de cadouri și le ascundeau. Sosit la fața locului, ofițerul a observat două persoane care se potriveau descrierii suspecților în timp ce părăseau magazinul, dintre care una purta o pungă albă de cadouri.

Ofițerul și-a activat semnalele de atenționare și a reușit să-l oprească pe tânăr, care s-a conformat ordinelor. Apoi, tânăra s-a oprit și ea la instrucțiunile ofițerului.

- Continuarea după publicitate -

S-a constatat că ambii suspecți aveau cunoștințe limitate de limba engleză și comunicau în principal în limba română. Tânărul a recunoscut că nu a plătit nimic pentru articolele din punga cadou.

În timpul evenimentelor, duba asociată cu cei doi suspecți a părăsit locul faptei. Un martor al incidentului a arătat o altă pungă de cadouri căzută la pământ, despre care suspecții au recunoscut că este a lor.

Aceasta conținea și ea bunuri care nu fuseseră plătite. Cu sprijinul supraveghetorului pentru prevenirea furturilor de la magazinul Kohl’s, valoarea totală a mărfurilor furate a fost stabilită la 2.462,90 dolari.

Sursă foto: FOX6 Milwaukee

Ulterior, duba a revenit în parcarea Kohl’s, chiar la locația oamenilor legii. Șoferul vehiculului, Dănuț Constantin, a fost oprit imediat și încătușat.

Tânărul reținut inițial le-a spus polițiștilor că tatăl său conducea duba, îi lăsa la locație și îi aștepta până ieșeau din magazin. Odată ce ieșeau din magazin cu articolele, se urcau în dubă și plecau.

- Continuarea după publicitate -

Polițiștii i-au pus întrebări și tatălui. El a declarat că „și-a lăsat copiii la Kohl’s, s-a dus la Walmart pentru ceva de mâncare, iar soția sa l-a sunat, așa că s-a întors la Kohl’s pentru a vedea ce se întâmplă cu copiii săi”.

Dănuț Constantin. Sursă foto: FOX6 Milwaukee

A doua zi, pe 10 august, un ofițer a fost trimis la magazinul Kohl’s din orașul Brookfield, unde a avut loc un incident similar. Managerul pentru prevenirea furturilor de acolo a indicat că mărfuri de 1.200 de dolari au fost furate de doi suspecți care au folosit o pungă de cadouri pentru a ascunde articolele.

Ulterior s-a stabilit că aceștia erau aceleași persoane implicate în furtul din Muskego. Investigațiile ulterioare ale unui detectiv au relevat că suspecții fac parte dintr-un grup infracțional organizat format din români.

Detectivul i-a conectat pe tată și fiică la un alt furt comis la magazinul Kohl’s din orașul Delafield, de unde fuseseră sustrase mărfuri în valoare de peste 3.300 de dolari. Filmările camerelor de supraveghere și un martor au confirmat implicarea celor doi suspecți și în acest furt.

- Continuarea după publicitate -

Suspecții s-au prezentat în instanță pe 11 august, unde cauțiunea în numerar a lui Dănuț a fost stabilită la 35.000 de dolari și a Gabrielei la 20.000 de dolari.

În timpul unei înfățișări ulterioare în instanță, pe 15 august, tatăl și fiica au fost considerați eligibili pentru apărători publici, ceea ce a determinat o solicitare pentru o audiere preliminară în așteptarea numirilor de avocat. Procesul continuă.