După o căutare fără succes a unui presupus leu aflat în libertate la Berlin, o operațiune similară se desfășoară în prezent în orașul Krems din Austria unde o tarantulă (specie de păianjen mare) a ieșit dintr-o cutie cu banane și a dispărut, potrivit publicației Merkur.de.

Din păcate, sfârșitul ar putea fi nefericit, deoarece experții sunt îngrijorați că tarantula scăpată într-un supermarket Penny din Krems (landul Austria Inferioară) ar putea fi un uriaș „păianjen banană” (Phoneutria), căreia îi place să se ascundă printre fructele bananierului.

- Continuarea după publicitate -

Mușcătura sa ar putea fi mortală pentru om. Tarantula ar fi ieșit dintr-o cutie cu banane în dimineața zilei de marți, 8 august, în timp ce managerul și personalul magazinului pregăteau marfa pentru vânzare.

Sursă foto: Merkur.de

În jurul orei 7:30, aceștia au alertat pompierii voluntari din Krems. Managerul magazinului a descris tarantula ca fiind lung de aproximativ 10 cm, de culoare neagră și maro roșcat. Această descriere sugerează că ar putea fi tarantula de bananier.

Serviciile de urgență nu au reușit să localizeze tarantula, însă au făcut ca toate cutiile cu banane să fie verificate și sigilate cu folie de plastic.

- Continuarea după publicitate -

Din motive de securitate, magazinul a fost închis temporar până la găsirea tarantulei, astfel încât clienții vor trebui să meargă la cumpărături în altă parte, cel puțin momentan.

Sursă foto: Merkur.de

„Protecția clienților are cea mai mare prioritate”, a declarat conducerea magazinului. „Un expert verifică în prezent despre ce specie de păianjen este vorba”, a precizat Grupul Rewe, de care aparține brandul Penny, potrivit site-ului oe24.at.

Sucursala va rămâne închisă cât timp căutarea este încă în desfășurare. Dacă această măsură nu ar fi fost luată, autoritățile ar fi dispus închiderea din motive de securitate, potrivit administrației municipale din Krems.

Un specialist în combaterea dăunătorilor a fost însărcinat să găsească tarantula. Pe lângă pompieri, au fost mobilizați și polițiști și, ca măsură de precauție, personal de la Crucea Roșie.

„Din fericire, suntem pregătiți pentru aproape toate eventualitățile”, a explicat comandantul pompierilor din Krems, Gerhard Urschler.

- Continuarea după publicitate -

Dacă, într-adevăr, este vorba despre o tarantulă de bananier (există nouă specii diferite) veninul acesteia ar putea ucide oamenii în doar câteva minute. Efectele otrăvii sunt multiple. O mușcătură poate duce la amețeli, greață, vărsături și transpirație.

De asemenea, boli precum hipertensiunea și tahicardia pot fi agravate și există chiar un efect secundar periculos pentru bărbați. Aceștia pot suferi o erecție prelungită și agonizantă, care îi poate lăsa impotenți dacă nu este tratată imediat.