Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a informat marți, 20 iunie, faptul că pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la kilometrul 15 din Alba Iulia pe sensul către Turda, s-a produs o explozie la bordul unui camion aflat în timpul mersului.

Șoferul camionului cuprins de flăcări ar fi fost salvat de Rareș Rusan, un tânăr de 29 de ani din localitatea Sântimbru.

- Continuarea după publicitate -

După cum relatează romaniatv.net, în urma exploziei, camionul a acroșat parapetul median și un indicator rutier. Ulterior, vehiculul încărcat cu plăci de lemn a fost cuprins de flăcări.

Incidentul s-a produs la intersecția autostrăzii A10 cu șoseaua care coboară de la nodul rutier Alba Iulia Nord. Se presupune că șoferul ar fi ratat ieșirea de pe autostradă și ar fi forțat intrarea pe șosea, moment în care a lovit indicatorul rutier și parapetul.

- Continuarea după publicitate -

Detașamentul de pompieri din Alba Iulia a intervenit imediat pentru localizarea și stingerea incendiului, potrivit ISU Alba, cu două autospeciale cu apă și spumă, precum și un echipaj medical.

Echipajul SMURD, sosit și el la fața locului, i-a acordat șoferului primul ajutor apoi l-a transportat la UPU Alba, deoarece prezenta multiple răni.

Potrivit martorilor, șoferul camionului cuprins de flăcări ar fi fost salvat de Rareș Rusan, un tânăr de 29 de ani din localitatea Sântimbru.

Tânărul tocmai conducea pe drumul național care este paralel cu autostrada în zona respectivă.

Victima a primit primul ajutor de la Rareș Rusan, un tânăr cu o excelentă prezență de spirit, care odată ce a observat accidentul a intervenit cu promptitudine. În momentul producerii impactului, Rareș circula pe drumul european E81, în direcția Alba Iulia – Sântimbru.

- Continuarea după publicitate -
Rareș Rusan. Sursa foto: Turda News

„Am auzit un zgomot foarte puternic, un huruit, produs de impactul camionului cu parapeții, și ruperea stâlpilor de sprijin. Apoi s-a auzit o bubuitură puternică, atunci când camionul s-a izbit de stâlpul indicatorului”, a declarat Rareș pentru alba24.ro.

„Am lăsat mașina pe avarie și am sărit repede gardurile, pentru a ajunge la camion. Șoferul avea o rană foarte gravă la brațul stâng, aproape i se vedea osul, așa că i-am acordat primul ajutor, aplicându-i un garou, apoi am sunat la 112”, a adăugat tânărul.

El s-a arătat dezamăgit de atitudinea celoralți șoferi și oameni prezenți în zonă, care nu au intervenit. Traficul auto a fost întrerupt pe sensul de mers Sebeș – Turda timp de câteva ore, până la curățarea asfaltului.

Rareș se ocupă cu transportul de mărfuri, tractări auto și este un fan declarat al motocicletelor. Curajul și prezența sa de spirit au salvat viața șoferului ghinionist, al cărui camion a luat foc. Video mai jos:

- Continuarea după publicitate -