Un tânăr de origine română dar născut în Italia, în vârstă de 18 ani, a fost implicat într-o serie de evenimente care l-au adus în atenția autorităților italiene, potrivit publicației il Resto del Carlino.

Incidentul a început cu o ceartă violentă între tânăr și iubita acestuia, care a atras atenția carabinierilor. Cuplul țipa și se împingea unul pe altul de-a lungul unei străzi din cartierul Collemarino al orașului Ancona (Marche).

- Continuarea după publicitate -

Cearta a degenerat când tânărul a scos un cuțit din buzunar și a amenințat-o pe fată. Inițial, carabinierii fuseseră chemați pentru o primă intervenție în cursul zilei, dar nu găsiseră nimic suspect.

Totuși, tânăra a sunat din nou la 112 pentru ajutor, iar carabinierii s-au întors la fața locului. Aceștia au identificat membrii cuplului, fata de origine străină, dar născută în Italia, și tânărul care abia împlinise 18 ani, de origine română, născut și el tot în Italia.

În timpul percheziției tânărului, asupra sa a fost găsit un cuțit cu lamă lungă de 19 centimetri, care i-a fost confiscat. După reținerea acestuia, oamenii legii au decis să efectueze o percheziție și în locuința sa, aflată în apropiere.

- Continuarea după publicitate -

În interiorul apartamentului, care era mobilat minimalist, polițiștii au descoperit două ambalaje care conțineau tablete de MDMA, un sortiment de droguri căreia i se spune „extaz pur”.

Aceste tablete erau de culoare albastru deschis și prezentau simbolul cercurilor rotunde, asociat cu marca mașinilor germane Audi, chiar dacă această companie auto nu are nicio legătură cu situația respectivă.

Tânărul a fost ulterior arestat pentru deținerea unei substanțe stupefiante cu intenția de a o vinde. El a petrecut noaptea în cazarmă și, a doua zi, a fost dus în fața instanței pentru a-i fi validată arestarea.

Judecătorul Matteo Di Battista a decis să impună doar obligația de a semna ca măsură asiguratorie, permițându-i eliberarea. În cadrul audierii, el a susținut că pastilele sunt destinate consumului său propriu și nu vânzării.

În plus, în apartament nu au fost găsite materiale pentru ambalarea dozelor sau cântare de precizie, folosite de traficanți. Părinții tânărului, care erau plecați din Ancona în momentul evenimentelor, s-au întors imediat acasă pentru a fi alături de fiul lor.

- Continuarea după publicitate -

Avocatul apărării, Francesca Petruzzo, a cerut termene pentru a-și pregăti strategia, iar audierea următoare a fost stabilită pentru data de 23 noiembrie. Tânărul nu avea antecedente penale și era pe punctul de a începe munca pe un post de manipulant.

Deși eliberat, el a fost reclamat pentru deținere nejustificată a unei arme albe, din cauza cuțitului pe care l-a avut cu el în timpul conflictului cu iubita sa.