Un bărbat de naționalitate germană, în vârstă de 32 de ani, care nu a fost identificat, a decedat după șapte luni de suferință cauzate de o operație eșuată de mărire a penisului.

Așa cum relatează Daily Mail, bărbatului i s-ar fi injectat silicon în organele genitale de către un escroc care se dădea drept medic, în realitate acesta fiind un lucrător în domeniul cateringului.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul operat a decedat după șapte luni de o afecțiune numită sepsis (o infecție care pătrunde în fluxul sanguin și provoacă inflamații în corp), după ce a suferit o serie de complicații în urma operației de mărire a penisului.

„Medicul” care a efectuat procedura se numește Torben K. și nu are niciun fel de calificare medicală, potrivit procurorilor acestui caz. El și-ar fi făcut publicitate procedurilor sale „medicale” printr-un anunț online.

Procurorii susțin că victima a primit injecția cu silicon în organele sale genitale în apartamentul lui Torben K., în vârstă de 46 de ani, din orașul german Solingen (landul Renania de Nord-Westfalia), în anul 2019.

- Continuarea după publicitate -

Proaspătul beneficiar al unui penis mărit ar fi început să se confrunte cu probleme respiratorii la scurt timp după operație, când s-a întors la el acasă, undeva în landul Hesse.

Nefericitul bărbat a cerut ulterior ajutor de la Spitalul Universitar Giessen și mai târziu a petrecut luni de zile în agonie, într-o secție de terapie intensivă.

Procurorii susțin că injecțiile au determinat victima să se îmbolnăvească de sepsis, o afecțiune a sistemului imunitar al organismului din cauza unei infecții.

Procurorul Wolf-Tilman Baumert a declarat presei locale: „Din păcate, uleiul de silicon a ajuns în sângele persoanei. Acest lucru a dus la complicații grave de sănătate și, în cele din urmă, la moartea lui”.

El a adăugat: „Faptul că bărbatul a cerut tratamentul este irelevant din punctul nostru de vedere. Inculpatul a acționat într-o manieră extrem de imorală”.

- Continuarea după publicitate -

Procesul este în plină desfășurare, iar pronunțarea sentinței este așteptată la sfârșitul lunii iulie.

Injectiile cu silicon lichid pentru marirea organelor genitale sunt folosite de ani de zile, in ciuda riscurilor implicate.

Acestea funcționează provocând sistemul imunitar al organismului să reacționeze la substanța străină formând o masă grosieră numită granulom.

Teoretic, procedura ar crește dimensiunea și grosimea țesutului injectat, oferind bărbaților pseudo-organele genitale pe care și le doresc.

Totuși, această procedură este interzisă în Marea Britanie din cauza riscurilor grave care sunt implicate. Unul dintre acestea este o afecțiune numită siliconom.

- Continuarea după publicitate -

În cazul acestei afecțiuni apare o reacție inflamatorie severă la silicon în țesuturi după injectare, care trebuie îndepărtată ulterior.

Operația ulterioară de excizare a siliconului este de obicei singura soluție, dar deteriorarea țesutului poate fi adesea permanentă.

Bărbatul german anonim este doar unul dintre zecile de tineri care au fost mutilați în căutarea unui penis mai mare sau mai plăcut din punct de vedere estetic.

Publicația britanică Daily Mail a descris recent povestea lui Matt, un bărbat din Utah (SUA), veteran militar, care a căutat o procedură riscantă de îmbunătățire a organelor genitale.

În vârstă de 46 de ani, americanul a detaliat modul în care procedura rezultată l-a lăsat să simtă că o „coadă de mătură” i-a fost implantat în penisul său acum deformat.

- Continuarea după publicitate -

Într-un final, veteranul militar a fost nevoit să plătească aproximativ 250.000 de lire sterline pentru a-și corecta operația de tip „Frankenstein”.

Și nu este singurul,  în lume există multe alte cazuri de bărbați care suferă leziuni similare în urma acestui tip de intervenții chirurgicale, implanturi și injectări dedicate îmbunătățirii organele genitale.