Poliția din orașul american San Jose (California) a anunțat arestarea a doi bărbați de naționalitate română, suspecți că ar avea legătură cu o serie de jafuri asociate crimei organizate românești din San Jose. După cum relatează publicația T48 Aria de la Bahia, suspecții au fost identificați ca fiind Mogoș Constantin, de 35 de ani, și Renaldo Văduva, de 19 ani.

- Continuarea după publicitate -

Miercuri, 8 noiembrie, în jurul orei 12:00, autoritățile californiene au efectuat mai multe percheziții la reședințe din orașele San Jose și Livermore.

Ofițerii au confiscat aproximativ 13.000 de dolari în numerar, trei vehicule și au găsit dovezi posibil asociate cu infracțiunile de înșelătorie, furturi prin schimb de bijuterii, escrocherii cu vehicule vândute pe Facebook Marketplace, cu carduri de credit și spălare de bani.

- Continuarea după publicitate -

Infractorii români au vizat în principal persoane în vârstă din comunitatea asiatică și cea indiană. Autoritățile au explicat că suspecții vorbesc de obicei engleza și româna. Femeile tind să se îmbrace în haine „tradiționale” românești. Este de obicei descrisă ca îmbrăcăminte în stil „Orientul Mijlociu” sau „Indian”.

Modul de operare constă în apropierea victimei într-un vehicul, în timp ce aceasta se află afară sau pe trotuar. În vehicul există de obicei un șofer de sex masculin și unul sau mai mulți pasageri de sex feminin. Apoi o apelează pe victimă și îi cer indicații sau pretind că este ziua lor de naștere.

Când victima vorbește cu suspectul, acesta încearcă să-i mulțumească punându-i la gât bijuterii false. Adesea schimbă bijuteriile adevărate cu unele false și chiar iau cu forța bijuteriile reale ale victimelor.

Suspecții conduc deseori SUV-uri noi, închiriate, în ideea de a a-și crea o imagine de potență financiară în fața victimelor. În prezent, ei se confruntă cu acuzații de tâlhărie, jaf armat de mașini și furt calificat.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Telemundo48