Autoritățile de frontieră din Arad au descoperit 55 de migranți într-un camion TIR pe autostrada A1, în apropiere de Vama Nădlac II, după ce au auzit strigăte de ajutor din interior și au intervenit mai multe echipe medicale, potrivit AGERPRES.

În cursul zilei de marți, 13 iunie, Poliția de Frontieră Arad a declarat: „Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au primit un apel la numărul de urgență 112 de la un șofer din coloana de camioane de marfă, care se îndrepta spre ieșirea din țară”.

- Continuarea după publicitate -

„Șoferul a semnalat că aude zgomote din compartimentul de marfă al camionului pe care îl conduce. Echipa de la PTF Nădlac II s-a deplasat imediat la fața locului, iar în același timp au fost alertate echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, în cazul în care este necesară asistență medicală.

Odată ajunși acolo, polițiștii de frontieră au deschis compartimentul de marfă al camionului înmatriculat în Cehia și au descoperit 55 de cetățeni străini”.

- Continuarea după publicitate -

Șoferul era originar din Uzbekistan și transporta anvelope către Austria. Multiple ambulanțr cu echipe medicale au intervenit marți, 13 iunie, pe autostrada A1, în apropiere de Vama Nădlac II, după ce s-au auzit strigăte de ajutor dintr-un TIR. Autoritățile au găsit zeci de migranți ascunși în interiorul remorcii, care încercau să iasă ilegal din țară.

 

Apelul la 112 a fost înregistrat în jurul orei 10:20, iar echipele medicale au găsit aproximativ 40 de migranți cu tulburări respiratorii datorate lipsei de oxigen, potrivit Serviciului de Ambulanță Județean din Arad. Polițiștii de frontieră au declarat că au solicitat sprijin și de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență).

În urma acestui incident, Alexandru Andrei Dincă, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad a declarat: „Datorită condițiilor improprii în care călătoreau migranții, am solicitat sprijinul ISU, care a trimis echipe SMURD. Starea persoanelor aflate în camionul TIR era în general bună. Migranții au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru investigații, unde se va stabili, printre altele, naționalitatea lor și circumstanțele în care au ajuns în camion”.

Dincă a menționat că se efectuează investigații inclusiv în legătură cu șoferul. Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Ruxandra Klein, a declarat că niciunul dintre migranți nu a necesitat transportul la spital, deoarece toți au primit asistență medicală la fața locului.

- Continuarea după publicitate -

„Cel mai probabil, din cauza panicii create, unele persoane din compartimentul de marfă al camionului TIR au strigat după ajutor”, a explicat reprezentanta ISU Arad.