Doi bărbați și o femeie, de naționalitate română, au fost arestați de poliția austriacă în cursul zilei de vineri, 23 iunie. Despre aceștia se presupune că ar fi membri ai unei bande de spărgători de case care ar fi fost activă în principal în landul Stiria, potrivit publicației Kronen Zeitung.

Filmarea unei camere de supraveghere în care se arată arestarea a trei persoane la sediul unei companii tiroleze a provocat inițial mai multe întrebări cu privire la motiv. Miercuri, 28 iunie, Parchetul din Graz (landul Stiria) a făcut lumină în această chestiune.

- Continuarea după publicitate -

Cele trei persoane arestate sunt doi bărbați și o femeie, despre care se presupune că ar fi membri ai unei bande de spărgători de case care ar fi fost activă în principal în landul Stiria.

Spectatori ai turnării unui film de acțiune

Angajații companiei tiroleze de comerț cu produse auto și cei ai spălătoriei auto din locul arestării suspecților, probabil că s-au simțit vinerea trecută ca și cum ar fi fost spectatori pe un platou de filmare.

- Continuarea după publicitate -

Chiar la începutul după-amiezii, un elicopter de poliție le-a întors tuturor brusc capetele. În același timp, o mașină cu numere de înmatriculare din Bulgaria staționa în parcarea companiei, iar lângă ea stăteau doi bărbați și o femeie.

La scurt timp după apariția elicopterului, mai multe mașini de poliție au sosit acolo. După cum se poate vedea pe o înregistrare video de supraveghere a zonei, cele trei persoane au fost arestate fără probleme.

Inițial, s-a putut specula doar despre motivul arestării, poliția tiroleză referindu-se la investigațiile în curs. Miercuri însă, Parchetul din Graz a lămurit în cele din urmă arestarea conaționalilor noștri.

Despre suspecți se presupune că sunt membri ai unei bande de tâlhari. Anchetatorii susțin că cei trei au acționat în cel puțin 15 cazuri de pătrunderi prin efracție în case din diferite localități numai în acest an, împreună cu alți suspecți care nu au fost încă investigați.

Sursa foto: Kronen Zeitung

„Filați” înainte de arestare

- Continuarea după publicitate -

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului din Graz, Hansjörg Bacher, românii ar fi bătut la ușile caselor localnicilor cărora le-ar fi cerut bani sau să le dea ceva de lucru.

Când nimeni nu răspundea la ușă, aceștia intrau prin efracție în casele respective, de unde furau bani, bijuterii și alte bunuri, potrivit APA (Agenția de Presă din Austria). Se spune că cel mai mult au fost activi în localități din Stiria.

Parchetul din Graz și-a asumat termenul de „grup organizat” atribuit celor trei români pentru infracțiunile comise. Înainte de arestarea lor în landul Tirol, cei trei au fost „filați” o bună perioadă de timp de anchetatori și abia apoi au fost arestați.