A.F., un bărbat de naționalitate română, aflat în evidentă stare de ebrietate, a fost arestat duminică, 13 august, de agenții Poliției Naționale spaniole pentru infracțiunea de ultraj, comisă în incinta Spitalului din Salamanca (comunitatea autonomă Castilia și Leon).

După cum relatează publicația locală La Gaceta de Salamanca, conaționalul nostru a intrat în spital beat, aproape fără haine pe el și cu actul de identitate al altei persoane.

- Continuarea după publicitate -

Personalul sanitar și-a dat seama că poza din actul de identitate prezentat de român nu corespundea cu figura sa. Când agenții de securitate ai spitalului i-au cerut să se identifice cu adevărat, a început să adopte o atitudine ofensivă.

În consecință, a fost sesizată Poliția Națională. Ajunși la fața locului, polițiștii au încercat să-l identifice dar, în loc să colaboreze cu ei, bărbatul i-a confruntat punându-și brațele într-o poziție de box și luând o atitudine intimidantă.

Agenții nu s-au speriat însă, l-au imobilizat și l-au arestat, apoi l-au transferat la secția de Poliție Națională pentru efectuarea procedurilor corespunzătoare faptei comise. Odată finalizate procedurile polițienești și în cursul aceleiași zile, românul a fost pus la dispoziția Judecătoriei de Instrucție nr. 4 din Salamanca.

- Continuarea după publicitate -

Cu ajutorul unui interpret, el a explicat în declarația făcută că locuia „într-un oraș de lângă Penaranda de Bracamonte”, dar nu a putut să-și amintească adresa exactă, deoarece locuiește în Spania de numai două luni.

Din acest motiv, poliția provinciei Salamanca urmează să localizeze domiciliul respectiv. După ce a depus mărturie, conaționalul nostru a fost eliberat provizoriu în așteptarea chemării sale în fața instanței spaniole.

Sursă foto: La Gaceta de Salamanca