Un grup infracțional de hoți de buzunare de naționalitate română, care opera în mod itinerant pe teritoriul Spaniei, a fost anihilat luni, 26 iunie, de forțele Poliției Naționale în aeroportul din Palma (comunitatea autonomă Insulele Baleare), potrivit publicației spaniole mallorcadiario.com.

Compusă din trei bărbați, această bandă a comis trei tâlhării cu o valoare estimată la 9.000 de euro. Agenții Poliției Naționale au reținut pe aeroportul din Palma trei bărbați români, doi dintre ei cu vârstele de 36 de ani și unul de 34 de ani, bănuiți de implicare într-un grup infracțional și de comiterea de furturi.

- Continuarea după publicitate -

Această bandă de hoți de buzunare s-a remarcat prin abilitatea lor de a efectua jafuri, având ca principală țintă turiștii străini pe care îi alegeau și îi abordau în momentul în care aceștia se îndreptau spre parcare pentru a-și ridica vehiculele.

Este important de menționat că acest grup infracțional poate fi considerat itinerant, fără un loc fix de acțiune, și care obișnuia să se deplaseze în zone cu un mare aflux de turiști, unde le era mai ușor să acționeze neobservați și să obțină profituri substanțiale.

După ce își încheiau „campania turistică” în Mallorca, aceștia se mutau în mod obișnuit în Insulele Canare pentru a-și continua activitățile infracționale, înainte de a petrece câteva luni „odihnindu-se” în țara lor de origine.

- Continuarea după publicitate -

S-a dovedit că membrii acestui grup infracțional aveau antecedente penale pentru fapte similare comise în alte țări ale Uniunii Europene, Ba chiar unul dintre ei avea rezidență legală într-o țară a U.E.

Inculpații sunt acuzați de comiterea a trei tâlhării în aeroportul din Palma, cea mai recentă având loc sâmbătă, 24 iunie, iar celelalte două fiind comise în luna august a anului trecut. Valoarea totală a bunurilor sustrase în aceste furturi este estimată la peste 9.000 de euro.

Poliția Națională a solicitat autorității judiciare emiterea unui ordin de restricție pe numele celor trei români pentru insula Mallorca, cerere care a fost acceptată. Astfel, în maxim 48 de ore, acești indivizi vor trebui să părăsească insula, altfel vor fi arestați.